Sagrada Familia Con Santos - Peter Paul Rubens

Páginas: 3 (632 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2012
Fitxa tècnica:

Autor: Peter Paul Rubens
Títol de l’obra: Sagrada família con Santos
Cronologia: 1630
Tècnica: Oli sobre tela
Estil: Barroc
Tema: Religiós
Funció: El quadre es va pintarperquè va ser un encàrrec que va realitzar l'infanta Isabel Clara Eugènia a Rubens que va ser per l'església dels Agustins d’Amberes. Es va inspira en las famoses sacres conversacionals del renaixementItàlia.
Localització: En el Museu del Prado.

Anàlisis Formal:

Es tracta d’una pintura a l’oli, sembla que la tècnica de pintura sigui de l’escola barroca espanyola, una de les mes destacadesd’Europa al seu temps.
Podem veure un nombre de persones en aquest quadre, com per exemple un bisbe amb el seu ciri que sembla d’Or, un home vestit de negre, un altre que esta agenollat, també hi ha unnoi quasi nu que nomes porta molt poca roba, també es veu com una mena de general i duges noies parlant.
Després sobre el pedestal veiem una dona amb un nadó i un home gran a la seva dreta, hi ha dosnens amb una ovella i un home vestit de cintura cap avall senyalant cap al cel, a l’esquerra de la dona amb el nedo podem apreciar que hi ha una noia rosa agenollada intentant agafar el nedo i unàngel li tira dels cabells, en la part Esquerra de tot hi ha dos homes vestits amb túniques mirant cap a la dreta, a dalt de tot hi ha dos Àngels mes i un en especial sembla que caure però esta agafant unacorona de flors per posar-hi a la dona.
Predomina el color per sobre del dibuix i de la llum, es combinen els efectes de moviment, en aquest cas els homes i dones.
Hi ha una combinació de colorscàlids i neutres, hi ha molt pocs colors freds. Com podem veure els color càlids predominen en la roba, en el color de la pell de les persones que hi surten i de la roba del temple on es troben. Elscolors freds es poden apreciar en el cel i en un mantell que esta als genolls de la dona.

La composició resulta aparentment simple, però té línies d’atenció.

Horitzontals: la línia que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Peter Paul Rubens Tecnica
  • Peter paul rubens
  • Peter Paul Rubens
  • piter paul rubens
  • la sagrada familia
  • La Sagrada Familia
  • La Sagrada Familia
  • La sagrada familia.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS