Salines de Santa Pola

Páginas: 4 (909 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014
LES SALINES DE SANTA POLA

ÍNDEX
1. Introducció
2. Historia
3. Localització
4. Flora
5. Fauna
6. Època recomanada per a visitar-ho
7. Protecció de la zona
8. Bibliografia
1. IntroduccióLes Salines de Santa Pola són un parc natural del País Valencià que abasta els municipis de Santa Pola i Elx (Baix Vinalopó). Aquest paratge de 2.574 hectàrees va ser declarat parcnatural pel govern valencià el 12 de desembre de 1988.
El parc presenta un clima mediterrani amb característiques semiàrides propi del sud-est de la península Ibèrica.


2. Història
Les actuals salines deSanta Pola i l'espai que avui en dia constitueix El Fondo Altra parc natural) conformaven antigament una gran zona humida coneguda com l'albufera d'Elx, que abastava gairebé tota la plana d'Elx .La descripció de Madoz (diccionari geogràfic-estadístic-històric d'Espanya), realitzada en 1845, constatava la reducció del gran aiguamoll i la separació d'aquestes dues zones per un terreny sec.Anteriorment, el 1700, l'albufera va pertànyer al Duc d'Arcs, qui la utilitzava per a la seva explotació cinegètica i piscícola .
El rei havia atorgat al noble seva propietat. No obstant això, lagran transformació d'aquest espai natural es produeix entre finals del segle XIX i principis del XX, com a conseqüència de la instal·lació de les explotacions salineres.
Aquest esdeveniment vaocasionar la necessària adaptació: farciment i excavació del terreny per a la construcció de basses. Les salines van començar a funcionar en 1890 al Pinet i immediatament en Braç del Port. Anys méstard, en les dècades dels cinquanta i seixanta, l'Institut Nacional de Colonització va promoure unes obres de sanejament que van afectar a la vorera interna de les salines.
Les transformacionsrealitzades amb fins cinegètics a partir dels anys setanta van acabar de definir la configuració actual d'aquest espai. L'extracció de la sal és l'activitat econòmica fonamental a la zona i, en gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salinas Santa Pola
  • salinida en los polos
  • Impactos del Turismo en Santa Pola
  • Santo valentín salinas cortijo
  • Plan De Negocios Salina De La Santa Cruz
  • El Salinismo
  • Salinas
  • salinismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS