salmonella poona y efectos

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
SALMONELLA POONA
.Salmonella entérica serotip Poona és un dels més de 2.000 serotips de Salmonella que causen enfermetat en humans. Pertany al grup G en la classificació Kauffmann y White. És unserotip poc freqüent al nostre país.

El 13 de desembre del 2010 el Laboratori Nacional de Referència de Salmonella y Shigella (LNRSS), del CNM de l’Institut de salut Carles III va detectar unaugment de casos de Salmonella Poona durant l’any 2010 ( 33 casos desde gener fins el 14 de desembre del 2010 comparat amb 5 casos detectats el 2009 i 7 casos el 2008) i fundamentalment en menors d’unany.

El 17 de desembre del 2010 es va comunicar la situación a la Red Nacional de Vigilància Epidemològica i es va enviar informació específica a les CCAA a les que pertanyien els casos. El CNE encolaboració amb el LNRSS i les CCAA afectades van iniciar una investigación epidemològica, el objectiu de les quals era determinar la magnitut del brot, la Font d’infecció, la trasmissió i els factorsde risc relacionats aici com l’eficàcia de les mesures de control adoptades.

Resultats de l’estudi :

Els resultats de les recerques epidemiològiques realitzades pels serveis de vigilància deles CCAA i el CNE van provar la hipòtesi inicial que incriminava a les llets maternitzades de les marques A i B com el vehicle d'infecció en el brot.


.Amb data 12 de juliol de 2011 es va identificar un total de 289 casos de Salmonella Poona, dels quals 285 són casos confirmats amb pulsotip 1, i quatre són casos probables (pulsotipo sensedeterminar). El 83 % dels casos, (240/289), corresponen a menors d'1 any d'edat i d'aquests, 222 tenen entre 0 i 6 mesos. Les mostres dels casos procedien de les 17 CCAA

Mesures de control aplicades :La AESAN informa el 16 de febrer de 2011 de la retirada per part de l'empresa propietària del lot I de la marca B. Per a això l'empresa va enviar un comunicat el 4 de febrer de 2011 a farmàcies,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salmonella
  • Salmonella
  • Salmonella
  • Salmonella
  • SALMONELLA
  • la salmonella
  • Salmonella
  • Salmonella

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS