Salsa

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
La

Salsa
Definició de l’activitat

Que és?

És el ball creat per gent de parla hispana del Carib per a la música salsa. La salsa barreja influències de ball africanes i espanyols mitjançantla fusió dels següents balls: son, rumba, boogaloo, patxanga, guaracha, plena, bomba.

Història de l’activitat

Els seus orígens venen de la “Contredanse”, que va ser una dansa grupal. Al segleXIX, va evolucionar i sorgeix “El danzón”, un ball en parelles.
Mes endavant els espanyols i francesos van portar aquesta dansa a l’illa de “La Espanyola” (Carib) on al segle XVIII, desprès del’aixecament contra el domini colonial Francès, els que posseïen plantacions, van marxar amb els seus esclaus cap a Cuba. Aquí, els esclaus francesos, que eren més lliures que els espanyols, van tenir llibertata l’hora de la música, i aquesta era una manera de “sociabilització” de diferents grups o també com a vivència comunitària.
Així, el ball que abans coneixíem com “danzón”, es va convertir en una cosamés sensual, perquè el ball a més de la referència religiosa i cultural, tenia com a objectiu la cerca d’una parella adequada. Així es va crear la salsa, què més endavant, a mida que s’anavaexpandint, es creaven diferents estils depenen del lloc (Ex. Estil Nova York, Estil Los Ángeles, Estil Cubà).

També hem de considerar que la salsa es pot remuntar al moment en que els espanyols van enviaresclaus africans al Carib.
L’antecedent més directe de la salsa és el Son cubà, el qual és una combinació d’influències espanyoles i africanes. En general, la música tradicional cubana es consideradacom a origen de la salsa.

De que es tracta?

La parella es posa l’un davant de l’altre en una postura de ball similar a la dels balls de saló, a la qual la dona posa la mà esquerra sobrel’espatlla de l’home, l’home posa la mà dreta al maluc d'ella i les mans lliures es troben en l’aire.
Tot i que també existeixen els “Shines”, o passos lliures, en el que la persona pot ballar sola....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salsa
  • Salsas
  • Salsa
  • Salsa
  • Salsas
  • Salsa
  • salsa
  • Salsa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS