Salu2

Páginas: 2 (294 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2011
EL ROMANTICISME
Les principals característiques i per tant en què es basa el romanticisme són:

* La major importància del sentiment enfront la raó.
* La forta tendèncianacionalista de cada país.
* La del liberalisme en contraposició al despotisme il·lustrat.
* La de l'originalitat en contra la tradició grecollatina.
* La creativitat enfronta la imitació neoclàssica.
* L'obra imperfecta, inacabada i oberta en lloc a l'obra perfecta, conclosa i tancada.

AUTOR: DELACROIX
Ferdinand-Victor-Eugène Delacroix va ser unpintor, nascut a França al 1798 i que morí al 1863, dels més emblemàtics del moviment romàntic aparegut en el primer terç del segle XIX, la influència del qual es va estendre finsals impressionistes.
Es diu que Delacroix va ser fill biològic d’un gran polític però el seu pare de debò i que el va cuidar va ser Charles Delacroix, polític però amb ofici d’artesà. Lesseves obres més importants, totes relacionades amb la societat de l’època, són: La llibertat guiant al poble, La mort de Sardanàpal i Dante i Virgili als inferns.
OBRA: La llibertatguiant el poble
La llibertat guiant al poble és una obra realitzada per Delacroix, on expressa la seva opinió sobre la Revolució Francesa, per una banda s’hi veu una dona alçant labandera de França, simbolitzant i ensenyant el camí de la llibertat als revolucionaris, que estan lluitant contra l’aristocràcia, Per altra banda es veuen els combatents revolucionaris itambé defensors de la monarquia absolutista morts al terra. Més al fons s’hi poden apreciar alguns edificis de l’època, llavors hi ha unes fustes trencades amb una firma, probablementde l’autor, Delacroix. El que impacte més d’aquest quadre segurament és el nen que lluita al costat de la llibertat. Aquest quadre es molt viu i sembla com si hi hagués moviment.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salu2
  • Salu2
  • Salu2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS