salud publica

Páginas: 3 (706 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
EVOLUCIÓ HISTÒRICA

Neolític
Al neolític es considerava que hi havia 6 milions de persones. Per primera vegada es va començar a controlar la producció d’aliments, eren sedentaris, van millorar laseva alimentació. Van millorar les condicions de vida. El fet que hi haguessin més persones, feia que una malaltia infecciosa s’escampés molt.
Alguns llibres religiosos antics (Bíblia, Alcorà, etc)son considerats com de salut pública perquè fomenten la higiene, una bona dieta, salut... etc.
Imperi Romà
Mesures de salut pública: prohibicions de molestar públicament, inspeccions higièniques alocals, canalització de les aigües i del clavegueram, censos de població, etc.
Etapa de les malalties infeccioses
La generalització de l’agricultura i de la ramaderia fins a la revolucióindustrial. Des del punt de vista demogràfic hi havia un cert equilibri entre naixements i morts. La població mundial era d’uns 800 milions d’habitants.
i havia molta falta d’higiene, però tot i així lapoblació seguia creixent. Les condicions de vida no eren bones. Això va fer que s’estenguessin més malalties infeccioses (com la Pesta a l’Europa Medieval).
Natalitat
mortalitat per malaltiesinfeccioses (especialment en les etapes de la infància, l’embaràs i el part)
esperança de vida al néixer
Les quarantes i els aïllaments foren mesures de salut pública, creades a l’edat mitjana, perevitar la propagació de les epidèmies.
Transició Demogràfica (s. XVIII)
Acceleració del creixement demogràfic deguda a una disminució de la mortalitat i de mantenir-se una alta natalitat.
Segons McKeown, van començar a canviar coses com la millora de la higiene personal i col·lectives del s. XIX, la medicina va fer moltes aportacions d’una manera més científica. Les malalties van anardisminuint.
Procés d’industrialització (s. XVIII – XX)
En aquell moment van canviar les formes de vida i de treball, es treballava de 12-14h diàries; els nens també treballaven, no eren considerats nens,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salud publica
  • Salud Publica
  • Salud Publica
  • Salud publica
  • SALUD PUBLICA
  • salud publica
  • salud publica
  • salud publica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS