salud

Páginas: 15 (3684 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2014





Índex


1. Introducció................................................................................................. pàg. 2

2. Presentació de la problemàtica.................................................................. pàg. 3

3. Hipòtesis principals.................................................................................... pàg. 8

4. Indicadors.................................................................................................. pàg.10

5. Explicació del disseny de recerca............................................................... pàg. 11

a. Camp d’anàlisi i col·lectiu a estudiar.............................................. pàg. 11
b. Explicació i justificació de les tècniques utilitzades........................ pàg. 12
c.Delimitació de les unitats d’anàlisi................................................. pàg. 13
d. Cronograma.................................................................................... pàg. 14

6. Bibliografia.................................................................................................. pàg. 15


















1. Introducció

Nespresso és lamarca comercial de la companyia Nestlé Nespresso S.A., pertanyent al Grup Nestlé, i amb seu a Suïssa. Sobre els anys 70, quan Nestlé era el líder absolut en el mercat dels cafès instantanis, un dels seus competidors va tenir la idea de crear cafès monodosis, crear un tipus de càpsula per a una sola tassa, idea que va patentar.
Nestlé hi va veure una oportunitat de mercat i va comprar-ne la patent,va desenvolupar la idea amb el seu equip de I+D fins a materialitzar-la.
Malgrat el producte es va llençar al mercat al 1986 , no va tenir èxit fins als darrers deu anys, on s’ha produït un gran èxit comercial (a partir de l’any 2000, Nespresso ha tingut un creixement mitjà d’un 30% anual).

Nespresso va néixer de la idea revolucionaria i innovadora de posar a l’abast de tothom l’autènticatassa de cafè espresso en forma de càpsules individuals de gran varietat de gustos i aromes, on el cafè és de gran qualitat.

Les màquines de cafè són específiques, no sols són capaces de produir el cafè a partir del contingut de la càpsula sinó que passen a transformar-se en màquines intel·ligents que aporten disseny, elegància i estil a les llars dels consumidors.

Nespresso compta amb un modeldomèstic i un model especialitzat per a clients especials com oficines o hotels. Les màquines estan disponibles a botigues i són fabricades per diferents companyies, però les càpsules es troben sota un sistema de patent tancada, pel que, només poden ser fabricades per Nestlé. Això significa que els preus de les càpsules estan fixats, pel que el cafè pot arribar a ser més car que amb d’altrescafeteres, tot i que sempre ofereixen cafè gourmet i 100% natural.

Les càpsules estan segellades hermèticament per a evitar que es perdin els més de 900 aromes dels que disposa el cafè i que s’anirien perdent una vegades molt amb el contacte amb l’aire i la llum, i cada una produeix una tassa de cafè i té diferents barreges depenent del model. Nespresso compta amb 16 varietats de càpsules, que rebenel nom de Grands Crus, on cada cert temps, la companyia llança edicions especials d’altres sabors durant un temps limitat: la Limited Edition a primavera i el Special Club a la tardor.

Cal tenir en compte la particular distribució que fa la marca a l’hora de subministrar càpsules als seus clients. Només es poden adquirir càpsules en botigues especialitzades de la marca, via telefònica o através d’internet, on també conta amb un club especial que ofereix d’altres serveis addicionals.




2. Presentació de la problemàtica

En aquest treball d’investigació, el que intentarem serà donar resposta a la següent pregunta:
Quina motivació fa que els consumidors estiguin disposats a pagar més per un producte bàsic?

1. En aquest cas, es pot dir motivació de compra:

Definició de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • salud saludable
  • Salud
  • Salud
  • Salud
  • Salud
  • Salud
  • Salud
  • Salud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS