SALUT AL TERCER I QUART MÓN

Páginas: 5 (1031 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015
SALUT AL TERCER I QUART MÓN








ÍNDEX








1. Que entenem per Tercer Món i Quart Món?

Tercer Món: els països del Tercer Món són subdesenvolupats. Tenen els PIB més baixos del planeta i no són estats industrialitzats ni avançats tecnològicament.
Les característiques comunes dels països del Tercer Món solen ser una base econòmica agrícola, una economia endeutada amb els païsoseconòmicament més poderosos i una escassa infraestructura.

Quart Món: és un terme amb el qual es designa les mancances i la marginació que pateixen determinats col·lectius inserits en societats en les quals bona part dels seus integrants gaudeix d’abundància i de prosperitat. Aquests espais se solen trobar a les àrees urbanes de grans ciutats del Primer Món.
Les característiques dominants al Quart Mónsón: pobresa, baixa qualificació, subocupació i desconnexió de la política general.


2. Índex de Desenvolupament Humà (IDH) i esperança de vida (EV) en aquests països

2.1. Índex de Desenvolupament Humà (IDH)

L'índex de desenvolupament humà (IDH) és un indicador creat l'any 1990 pel Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) de l'ONU amb l'objectiu de mesurar el nivell dedesenvolupament dels diferents estats del món.

El nivell de desenvolupament s'havia avaluat tenint en compte únicament un sol criteri, que podia ser de tipus econòmic (com per exemple el nivell de renda o PIB), sobre l'educació (com ara l'analfabetisme) o bé que avalués variables de salut (cas de l'esperança de vida, taxes de natalitat i de mortalitat, entre d'altres).
Europa té l’IDH molt alt, és uncontinent molt desenvolupat, amb una economia industrialitzada i un PIB per capita elevat.

Nord-amèrica té l’IDH més alt de tot el món, els dos paisos que formen aquest continent tenen les grans multinacionals del planeta, que injecten els beneficis a la seva població. Això fa que aquesta sigui una de les més productives de tot el món fen't -la una de les grans potències tant a nivell económic com anivell monétari.

Sud-amèrica té un IDH mitjà, està format per països amb poques indústries i una tradició agricola rudimentaria. Es una de les Industries menys desemvolupada a nivell mundial això provoca una desestabilització a nivell monètari i una gran desigualtat a nivell de riquesa entre els països que formen parte.

Asia és un continent amb països molt desiguals, des de Japó un dels païsosamb l’IDH més alt del món fins a Cambodja amb un IDH baix. Es un dels continents amb més desigualtat entre els seus països ja que el desemvolupament d'aquests es molt retardat.

Oceania té un IDH mitjà, el Qual el permeteix tenir un dels primera llocs a nivell mundial en el que a desemvolupament es parla. ALBERTO ACABA






2.2. Esperança de vida (EV) ALBERTO ACABA

3. Factors o causes delsproblemes sanitaris al Tercer i Quart Món.
BELÉN ACABA

4. Malalties provocades per la falta d ’aigua o d’aigua no potable

4.1. Malalties provocades per la falta d’aigua

Artritis: és la inflamació d’una articulació, caracteritzada per dolor, limitació de moviments, inflor de les articulacions i calor local.
El problema és causat per una deshidratació crònica.












Lumbago:  ésel dolor en la zona lumbar causada per una síndrome músculo-esquelètica, és a dir, trastorns relacionats amb les vèrtebres lumbars i les estructures de teixits tous .
Aquesta malaltia es provocada per una deshidratació en els discos intervertebrals i les articulacions de la columna.








Migranya: el principal causant de la migranya és l 'aigua freda que baixa la temperatura del cos i del cervell desde l'interior i promogui el tancament del sistema vascular perifèric la dilatació.









Hipertensió: és un mecanisme subordinat a l'activació d'histamina en el cervell, és essencial en el control del volum i la pressió sanguínia activant per conservar l'aigua quan falta aquesta o quan hi ha manca de sodi en les cèl·lules.


4.2. Malalties provocades per aigua no potable

Hepatitis A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • salut i salut pública
  • El Tercer Món, La Descolonització D'Africa, I W.W.Rostow I El Context Històric De 1960
  • CMC Salut i malatia
  • higiene i salut esportiva
  • salut i malaltia
  • Salut i malaltia
  • Treball I Salut. Exercicic
  • Alimentació i salut

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS