salut i salut pública

Páginas: 4 (763 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2013
Conceptes de Salut i Salut pública

SALUT
La definició clàssica de la Salut ens diu que aquesta és l’absència de malaltia o invalideses. Però aquesta definició presenta uns inconvenients, ja quela línia divisòria entre el normal i el patològic no sempre és fàcil de definir, el concepte de normalitat varia amb el temps i les definicions negatives no són útils en les ciències socials.
Acontinuació trobem la definició de “salut” de l’OMS del 1946, que ens diu que la salut és l’estat de complet benestar físic, mental i social, i no només l'absència d'afeccions o malalties. Els aspectespositius que presenta si ho comparem amb la clàssica són que defineix la salut en termes positius i per primera vegada inclou les àrees mental i social. Tot i això també té aspectes negatius: és unconcepte abstracte, difícilment mesurable, equipara benestar a salut, és una declaració de principis difícilment assolible. Tot i que més tard (al 1985) la va reafirmar dient que la salut és la capacitatde desenvolupar el propi potencial personal i respon de manera positiva als reptes ambientals.
Per finalitzar trobem la definició donada per Milton Terris, que diu que la salut consisteix en un estatde benestar físic, mental i social, amb capacitat de funcionament i no únicament l'absència d'afeccions o malalties. Els inconvenients que hi trobem són que és possible la presència conjunta de saluti de malaltia:
Salut (benestar i capacitat de funcionament en diferents graus).
Hi ha certes malalties en fase precoç que no produeixen símptomes (no donen malestar), ni limiten la capacitat defuncionament.

SALUT PÚBLICA
Segons C. E. Winslow (1920) la salut pública és la ciència i l'art d'impedir les malalties, prolongar la vida, fomentar la salut i l'eficàcia física i mental, mitjançantl'esforç organitzat de la comunitat per:
Sanejament del medi.
Control de les malalties transmissibles.
Educació sanitària.
Organització de serveis mèdics i d'infermeria.
Desenvolupament dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salut Pública
  • CMC Salut i malatia
  • higiene i salut esportiva
  • salut i malaltia
  • Salut i malaltia
  • Treball I Salut. Exercicic
  • Alimentació i salut
  • salut i malaltia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS