Salvador Dalí

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
Va néixer l'11 de maig de 1904 al carrer Monturiol de la ciutat de Figueres, capital de l'Alt Empordà.[1] El germà gran de Dalí, també anomenat Salvador, va morir de meningitis als set anysd'edat, tres anys abans del naixement de l'artista.[2] El seu pare, Salvador Dalí i Cusí (1872 – 1950), notari de la ciutat[3] i natural de Cadaqués, tenia un caràcter estricte idisciplinari que quedava suavitzat per la seva dona, Felipa Domènech i Ferrés (1874 – 1921), que va fomentar els esforços artístics del seu fill.[4] Als cinc anys, els seus pares van dur-lo a la tombadel seu germà i li van explicar que ell n'era la reencarnació,[5] fet que va arribar a creure.[6] Del seu germà, Dalí va comentar: "Jo he viscut la mort abans de viure la vida. El meu germàva morir a causa d'una meningitis, a l'edat de set anys, tres abans del meu naixement" [...] "ens semblàvem com dues gotes d'aigua, només que amb diferents reflexos".[7]Dalí també va teniruna germana, Anna Maria, tres anys més jove que ell que el 1949 va publicar un llibre sobre el seu germà, titulat Dalí visto por su hermana.[8]
Dalí va cursar estudis de batxillerat al'Institut Ramon Muntaner de Figueres, on va participar en l'elaboració de la revista Studium i on també va rebre la seva primera formació artística amb el professor Juan Núñez. El 1916 vadescobrir la pintura moderna en una estada estiuenca a Cadaqués amb la família de Ramon Pichot, un artista local que viatjava sovint a París.
El 1919, Dalí va exposar per primer cop en el marcd'una exposició col·lectiva pública al Teatre Municipal de Figueres. La seva primera exposició individual seria uns anys més tard, el 1925, a les Galeries Dalmau de Barcelona.
L'any 1921, lamare de Dalí va morir d'un càncer de mama quan ell només tenia setze anys. Després de la seva mort, el pare de Dalí es va casar amb la germana de la seva dona, la qual cosa no agradà a Dalí.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador Dali
  • Salvador dali
  • Salvador Dali
  • salvador dali
  • Salvador Dalí
  • Salvador Dalí
  • Salvador dalí
  • Salvador Dali

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS