Salvador Dalí

Páginas: 7 (1629 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
SALVADOR DALÍ

“I, si és cert que estimo la publicitat, per mil i una raons, totes respectables, és un fet innegable que la publicitat m’estima amb una passió encara més violenta que la meva pròpia”

I LES REVISTES

MOTIVACIÓ elecció tema

SALVADOR DALÍ
Per la seva gran aportació innovadora a diferents àmbits. tant a nivell artístic, com a publicitàri , literari i dissenyador - Dissenyde cobertes de revistes. - Públicacions d´articles. - Anuncis. - Collages. - Principal líder del surrealisme. - Dissenyador, joies, decorats, vestuarirs. Es considerat com una icona, és el màxim representant del surrealisme.

1

DISSENYADOR presentació moviment/estil

SALVADOR DALÍ
nascut i mort a figueres 11/05/1904-23/01/1989
1916 Descobreix l’impressionisme a partir de la col·lecciódel pintor Ramon Pichot. 1919 Amb uns companys d’institut funda’n una revista. Publica les seves primeres cròniques d’art, d’artistes que admirava com Goya, Leonardo Da Vinci, Miquel Angel i Velàzquez... 1923 Imparteix classes de gravat a càrrec de la mà de Juan Núñez. 1930 Introdueix de ple en el món del surrealisme, comença la seva faceta com a pintor consagrat. 1936 Col.labora amb la premsaamericana 1940-1948 Realitza anuncis, portades i articles d’opinió a partir d’encàrrecs de revistes importants de cultura d’Estats Units 1941 Interès envers el disseny de joies, vestuari i decorats. On més endavant alguns dels seus decorats s’utilitzaran en obres de teatres importants. 1944-1947 crea campanyes pels mitjans Bryans per impressionar el consumidor fent campanya provocativa.

1945pública i edita “DALÍ NEWS” revista dedicada exclusivament a parlar de la seva figura i obres. 1960 filma un documental En el transcurs del llarg de tots aquest any s’hac anat consolidant l’imatge d’artista que ell mateix ha anat construint. El van considerar principal líder del surrealisme. Se’l descriu com profeta del subconscient, del món dels somnis i de la imaginació i principalfundador-inventor del mètode paranoic-critic, del pensament lliure.

2

INFLUÈNCIES I APORTACIONS del dissenyador

INFLUÈNCIES:
Renaixement/Barroques de Leonardo i Rafael. Miquel Angel, atenció a les dimensions gràfiques. Jena François Millet, el impressionisme. Jean Auguste Dominique, l’Introduït l’interès pel dibuix. Arnold Böcklin, per l’element purament iconogràfics Interès per les vanguardies,futurisme i cubisme. Major atenció a l’obra autobiografia del orfebre renaixentista Benvenuto Cellini fins a tal punt que portar a terme en 1945 41 dibuixos dedicats als parrafs més significatius d’aquest artista. Breton, amb el seu manifest del “Surrealisme”. Sigmunt Freud, amb les seves teories del subconscient i el psicoanàlisis unit a la personalitat humana. A nivell personal, les seues obsesionsi temors.

APORTACIONS:
El tema mort junt amb amor, ho aporta al surrealisme creant un nou llenguatge artístic propi inconfusible. Objectes de funcionament simbòlic, elements de diverses procedències dotats de gran variació de significats. Desenvolupa una teoria, mètode paranoic-critic. Mètode Paranoic-critic: “La actividad paranoico-crítica organiza y objetiva de modo exclusivista lasposibilidadesilimitadas y desconocidas de asociación sistemática de los fenómenos subjetivos y objetivosque se nos presentan como solicitaciones irracionales, a favor exclusivo de la idea obsesiva.La actividad paranoico-crítica descubre por este método “significados” nuevos y objetivos delo irracional, traslada tangiblemente el propio mundo del delirio al plano de la realidad” En L’àmbit del disseny idel cine: gràfic, roba, mobles, objectes varis i joies. Els adjectius que se li apliquen són infinits, i tots ells fan al·lusió a un mateix àmbit: satíric, estrany, provocador, misteriós, audaç, excèntric i, com no podia ser d’una altra manera, genial.

3

ÀNALISIS context/estils

CONTEXT HISTÒRIC-SOCIAL Dalí viu en el segle de les guerres. Naix en 1904, on podem situar les polítiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador Dali
  • Salvador dali
  • Salvador Dali
  • salvador dali
  • Salvador Dalí
  • Salvador Dalí
  • Salvador dalí
  • Salvador Dali

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS