Salvador Espriu-Assaig de càntic en el temple

Páginas: 2 (382 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2014
Salvador Espriu – Assaig de càntic en el temple
VIDA: Salvador Espriu i Castelló neix a Santa Coloma de Farners el 1913. Va estudiar Dret i Història antiga, i tot haver estudiat això la sevavocació des de jove va ser la literatura. Cal destacar que, la Guerra Civil va marcar profundament la seva producció literària. Va crear el mite de Sinera (Arenys llegit al reves), que simbolitzaven elparadís, personal i col·lectiu, perdut arran de la guerra. Finalment, va morir el 1985 a Barcelona.
POEMA: Aquest és el poema Assaig de càntic en el temple i forma part de la tercera secció d’Elcaminant i el mur. És possiblement un dels més divulgats de l’obra poètica d’Espriu.
TEMA: El tema és la preocupació per Catalunya i el seu destí: es pot apreciar una clara preocupació pel destí deCatalunya, ja que en molts casos tracta a aquesta com si fos una pàtria oblidada, deixada...Una terra que si segueix en aquest camí, li espera un futur negre. Espriu, em molts casos planteja el fetd’abandonar Catalunya, però no ho fa. Aquest prefereix viure infeliç, però amb la seva pàtria.
ESTRUCTURA EXTERNA: En aquest poema, com és habitual en l’obra de Salvador Espriu, predomina el vers lliure (no hiha ni mètrica ni rima definides). Consta de tres estrofes de set, sis i set versos respectivament, és a dir, un total de vint versos. Es combinen versos d’art menor i art major encara que hi predominenels d’art major.
ESTRUCTURA INTERNA: Consta de tres parts.
1. En la primera, fins al vers setè, el poeta invoca el seu desig ideal d’anar nord enllà.
2. En la segona, del vers vuit al tretze,admetent que el desig hagués estat convertit en realitat, fa la hipòtesi del que li dirien els germans per haver abandonat la terra, el poble, els signes d’identitat.
3. Finalment, en la tercera part,el poeta proclama que no emprendrà mai aquest viatge.

FIGURES RETÒRIQUES:


COMENTARI: En aquest poema, podem veure clarament la contradicció interna del subjecte líric davant la situació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Assaig De Cantic En El Temple , Salvador Espri
  • Assaig de cantic en el temple
  • Assaig de càntic en el temple (comentari de text)
  • Assaig De Càntic En El Temple
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS