Salvador Espriu i Castelló

Páginas: 4 (998 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013
SALVADOR ESPRIU
·Va néixer l’any 1913, a Santa Coloma de Farners i va morir al 1985 amb 72 anys, a Barcelona.
·Va ser un poeta, dramaturg i novel·lista català

INFANCIA
·Va anar a l’escola depàrvuls Montessori. Més tard va anar a l’escola de primària Alemnaya
·A principis dels anys vint la casa dels Espriu va sofrir una profunda sotragada ja que els cinc germans van agafar alhora elxarampió. Tots se’n va sortir excepte Francesc i Maria Isabel. A ell el va deixar a les portes de la mort però se’n va sortir. La cura de Salvador fou molt lenta, de manera que havia de passar molt temps alllit. Aquestes morts i la seua malaltia li van canviar la vida. Va passar a ser un xiquet delicat, sempre amb el perill de recaure, de manera que era obligat a fer llit sovint. A causa de tot el queva passar va convertir-se en un amant de tot tipus de literatura, però sobretot se sentia atret per llibres de religió i història antiga.

ESTUDIS SUPERIORS
Va ingressar a la universitat deBarcelona a l’octobre de l’any 1930, amb 17 anys. Va estudiar dret, filosofia i lletres.

VIDA ARTÍSTICA COM A COMPOSITOR
Primeres obres – 16 anys 1929 (Israel–castellà)
1930-31 – Va acostar-se a lacomposició de novel·les amb El doctor Rip (primera novel·la seva en català) i al 1932, va composar l’obra Laia amb 18 anys. L’obra girava al voltant d’una noia, la Laia, i tractava de tres aspectes bendiferenciats de la seva vida: la infantesa, la joventut i la maduresa, i estava ambientada en un poble mariner inspirat en Arenys de Mar. Se’n va fer una versió de cinema al 1970.
1934 – Aspectes, unrecull de diversos contes (que no va tenir èxit, i va fer que una gran quantitat de crítics hi aportessin opinions negatives).
1934 – Els Avets, obra amb que va guanyar el seu primer premi literari:el guardó de la Generalitat de Catalunya.
Amb l’esclat de la Guerra Civil, va haver de d’aturar els seus estudis de Lletres Clàssiques, que eren els que li acabaven per a fer i en comptes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador Espriu: Vida I Obra
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS