Salvador Espriu

Páginas: 3 (510 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
SALVADOR ESPRIU

Fou un poeta, dramaturg i novel·lista espanyol que escrivia en llengua catalana. Salvador Espriu i Castelló va néixer a Santa Coloma de Farners, i era fill de Francesc de PaulaEspriu i Torres, llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i que exercia de notari. El jove Salvador era un nen que se'l descriu com entremaliat i juganer. Un dels llocs que visitava era lacasa de la seva tia Maria Castelló, que tenia en una paret de casa seva sis gravats sobre la història bíblica d'Esther, dels quals tragué la idea d'escriure més endavant Primera història d'Esther.
Aprincipis de la dècada del 1920 la casa dels Espriu va sofrir una profunda sotragada: els cinc germans van agafar alhora el xarampió. Però la cura de Salvador fou molt lenta, i va haver de passar molttemps al llit. Per afavorir la recuperació el van portar a Viladrau. Dos anys més tard el seu germà gran, Francesc, va morir en caure al port d'Arenys, que estava en obres. Aquestes morts i la sevamalaltia li van canviar la vida. De nen juganer i trapella que era va passar a ser un nen delicat, sempre amb el perill de recaure, obligat a passar llargues temporades al llit. A causa d'aquestes etapesde convalescència, va convertir-se en un amant de tot tipus de literatura, però sobretot se sentia atret per llibres de religió i d'història antiga.
L'any 1929, als setze anys, va publicar el seuprimer llibre, Israel, escrit en castellà, Aquesta obra són estampes de l'Antic Testament, de manera que queda demostrat el profund coneixement que tenia de les escriptures. Al  1930, quan tenia dissetanys, va ingressar a la Universitat de Barcelona per realitzar les carreres de Dret i Filosofia i Lletres. Allà conegué tres de les seves millors amigues al llarg de tota la vida: Amàlia Tineo, MercèMontañola i Lola Solà. El doctor Rip, la seva primera novel·la en català, publicada el febrer de 1931.  Al cap de poc temps va escriure la seva primera obra teatral publicada, La revolta dels sants,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS