Salvador Espriu

Páginas: 2 (460 palabras) Publicado: 4 de enero de 2014
1. Biografia de l’autor
Salvador Espriu i Castelló va néixer a Santa Coloma de Farners l’any 1913, tot i que els ses pares eren de Granollers, residien a Arenys de Mar ja que el seu pare eranotari allà.
Als setze anys va publicar el seu primer llibre, Israel, escrit en castellà. Va estudiar dret i història antiga a la Universitat Autònoma de Barcelona, creada durant la Segona República.També va voler estudiar llengües clàssiques i egiptologia però no ho va poder dur a terme per l’esclat de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). A la mort del seu pare, Espriu va posar-se a treballard’oficinista. Va marcar també molt la seva obra la mort de la seva mare, de dos dels seus cinc germans i del seu bon amic Roselló-Pòrcel, el seu millor amic i poeta.
La Guerra Civil va marcar la seva obraliterària, i va canviar la seva vida i la forma en la veia. Ell es sentia republicà i partidari del concepte d'una Espanya federal. Per tant, no desitjava l'enfrontament. Va patir molt,espiritualment, perquè va patir per ambdós bàndols.
Va donar-se a conèixer al 1929 amb la narrativa i el teatre però va decantar-se per la poesia. En aquest gènere va poder expressar de forma precisa, amb mites iamb simbolisme, les seves creences i reflexions. Va utilitzar diferents registres com el psicològic, tràgic, irònic, grotesc... Va renovar la prosa catalana juntament amb Josep Pla i Josep MariaSegarra.
Algunes obres narratives importants són Laia (1932), Miratges a Cinera (1935). Pel que fa el teatre, l’obra representativa és la Primera història d’Esther (1948). En les seves obres líriques caldestacar com Cementiri de Cinera (1946), El caminant i el Mur (1954) i La pell de Brau.
El caminant i el Mur és un llibre que recull un seguit de poesies, una de elles, la Cançó del matí encalmat.Aquests reculls es van publicar quan ja havien passat més de dotze anys de la finalització de la Guerra Civil. Tot i així, el nostre país estava en misèria cultural i econòmica i es aquí en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS