salvador espriu

Páginas: 3 (631 palabras) Publicado: 17 de agosto de 2015











---------------------------------------------------------Marina Ramon Fortuny
-----------------------------------------------------
Salvador Espriu un gran escriptor va néixeral 1913 i aquest any es celebra el any Espriu perquè fa cent anys del seu naixement.
-----------------------------------------------------
Salvador Espriu va néixer el 10 de juliol de 1913, a SantaColoma de Farners a la comarca de la Selva, on el seu pare era notari. Al 1915 ell i la seva família s’han van anar a viure a Barcelona i passaven algunes temporades a Arenys de Mar.
El seu primerllibre el va escriure amb nomes setze anys, va ser escrit en castellà, Israel, és va publicar el 1929.
Ell estudia dret i Història Antiga a la Universitat de Barcelona, el 1930. El 1931 es van publicar Eldoctor i Laia (després Laia es va portar al cinema). El 1933 fa un viatje organitzat pel govern de la República espanyola amb professors i estudiants a l’Orient, un creuer per la Mediterrània.
Viul’època de la preguerra civil espanyola, de gran energia cultural a Barcelona.
El 1934 va publicar Aspectes i al 1935 Ariadna al laberint grotesc.
La Guerra Civil espanyola fa que Salvador Espriu tinguique abandonar els estudis, la llicenciatura en Llengües Clàssiques.
Quan acaba la guerra i a consecuencia de la mort del seu pare es te de posar a treballare com a advocat en una notaria. Amb lesllibertats catalanes exaurides totalment, i amb uan Europa destrosada per la Segona Guerra Mundial viu l’exili interior. Continuant la seva feina de advocat ell mai va abandonar el seu treball literari. El1939 va escriure Antígona, que no es va poder veure llegir fins l’any 1955. L’any 1948 s’edita i s’estrena el 1957 l’obra teatral Primera història d’Esther, el 1946 el seu primer recull de poemestitulat Cementiri de Sinera. El 1949 va publicar Les cançons d’Ariadna, el 1952 Les Hores i Mr. Death, el 1954 El caminant i el mur, el 1955 Final del Laberint, el 1960 el poemari La pell de brau, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS