salvador piug antich

Páginas: 4 (785 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2014
SALVADOR PUIG ANTICH
La manca de democracia d’aquella època justifica la conducta del moviment MIL?

En aquella época les persones estaven sotmesos a una serie de lleis que no afavorien gaire ala societat, sobretot els obrers. Els joves del moviment MIL van pensar que haurien d’actuar per la força per aconseguir finançar els sectors del moviment obrer, per posar fi a les dures condicions devida que patien i fer a rribar la democracia a la societat.
Mai justifico la violencia ni la força per aconseguir el que sigui, sempre s’han de buscar alternatives dins de la legalitat. La violencianomés genera violencia i no s’arriba enlloc. En moltes ocasions el fi no justifica els mitjans, l’unic que arriba a aconseguir es mes consciencia policía. A banda d’aquesta opinió crec que ladictadura franquista i totes les repressions que hi havia mereixen més que una accio violenta.

És democràtic el funcionament intern del grup?

-Si, sempre que calia prendre una decissió important,raonaven entre ells i ho decidien per majoria ,encara que a vegades hi havia alguna disputa, pero considero que era democràtic.



Què en pensaba la majoria d’espayols dels comportaments de grups comel MIL? I què en pensa actualment en un contex democràtic?
La majoria de la población no els recolzava fins i tot els comparaben amb grups terroristes, els veien com bandolers que només volien fermal, pero en canvi el que volien aconseguir era una societat democrática ja que era una época d’opressió on ningú podía contradir al règim franquista i l’única manera de protestar era a la força,recolzant als sindicats dels moviments obrers. La gent había de reunir-se en la clandestinitat amb el suport de famílies i amics.
Actualment no cal aquesta activitat clandestina ja que tenim dret areunir-nos i protestar, per aixó avui dia tenen un concepte diferent d’aquest grups, abans la majoria estaben sotmesos al règim franquista i fins i tot el recolzaven, pero ara gairebe no hi ha persones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador puig antich
  • Salvador puig antich pelicula
  • Descripción Detallada De Personajes De La Película Salvador Puig Antich
  • el salvador
  • el salvador
  • salvador
  • El Salvador
  • El Salvador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS