Salvament Aquàtic

Páginas: 7 (1523 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2011
PRIMERA PART: COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL BAC DE RODA

1. Introducció

La societat BAC DE RODA SPORT A.I.E va ser constituïda l'any 1999 per gestionar la instal·lació. La titularitat del centre és municipal, és a dir, de l'Ajuntament de Barcelona-Districte de Sant Martí de Provençals, però la inversió, la gestió i l'explotació és privada. Les entitats que prenen part de la gestió del ComplexEsportiu són la Federació Catalana de Basquetbol i el Col·lectiu Esport per a Tothom 10 (CET 10), totes dues sense ànim de lucre. La seva missió és aportar qualitat de vida als seus abonats mitjançant l'activitat física a través d'un bon servei tècnic i social.

2. Instal·lacions

El gimnàs té 6 piscines: dues a la zona exterior i les altres quatre a la zona interior.
Zona exteriorPiscina gran (15 m x 5 m)
Piscina petita (5 m x 2,5 m)

Zona interior
Piscina lúdica (25 m x 15 m)
2 piscines d'aprenentatge i activitats lúdiques (25 m x 15 m i 8 m x 4 m)
Piscina termal d'hidromassatge

3. Recursos humans

El club esportiu Bac de Roda compta amb un personal socorrista especialista en salvament aquàtic i en primers auxilis. Tots van vestits amb unasamarreta blanca on hi posa en vermell les sigles S.O.S., per tal d'estar ben identificats de cara als usuaris de les piscines.

Zona exterior
L'aforament màxim de les piscines exteriors és de 100 persones, i el vas principal té 75 m² d'aigua. Així doncs, la zona exterior compta amb un socorrista que està situat en una torre alta per tal de controlar bé la zona. A més a més, a les hores en quèla piscina està més plena, també hi ha un socorrista que fa la vigilància dinàmica de la piscina.

Zona interior
La piscina lúdica i la piscina termal d'hidromassatge estan situades a la mateixa zona. La piscina lúdica té un aforament màxim de 150 persones, i el vas té 375 m². Aquesta zona està situada al costat del Servei de Salvament i Socorrisme, i està controlada per dos socorristes:un situat en una cadira al costat del Servei de Salvament i Socorrisme i un altre fent la vigilància dinàmica de la zona.
Les dues piscines d'aprenentatge i activitats lúdiques tenen un aforament màxim de 162 persones, i entre els dos vasos fan 407 m². En aquestes piscines s'hi realitzen activitats amb finalitats educatives i lúdiques amb infants i joves; és per això que aquesta zona compta,a part dels dos socorristes corresponents, amb un altre auxiliar que també fa la vigilància dinàmica.

4. Recursos materials

Materials de prevenció
A l'entrada de cadascuna de les zones de bany i a les entrades i les sortides dels vestuaris, s'hi poden trobar plafons amb consells sobre la utilització d'aquestes, així com de les normes de les piscines en diferents idiomes (català icastellà). A més, les instal·lacions compten amb un servei de megafonia per avisar de qualsevol incident.

Materials de vigilància
Per tal de tenir una major amplitud visual, els socorristes tenen diferents llocs de vigilància així com torres, cadires, etc. Altrament, tenen un circuit de comunicació entre els diferents SOS i un sistema de megafonia informativa i d'alarma.Materials d'intervenció
Les instal·lacions compten amb el material auxiliar de salvament (aletes per a cada socorrista, ulleres, etc.) i amb el material de rescat adient (un flotador per a cada piscina amb la seva corda de longitud corresponent, varis braços de rescat i boies torpedes, etc.)

Materials de primers auxilis
En el Servei de Salvament i Socorrisme hi consta una farmaciola, un equip d'oxigenoteràpia, un collaret, una llitera rígida, una llitera practicable, un telèfon d'urgències i un rentamans.

5. Organització del servei de salvament i socorrisme

Segons l'aforament màxim, els metres quadrats d'aigua i les activitats realitzades a cada zona aquàtica, aquestes compten amb un nombre diferent de socorristes.
Els treballadors estan a les piscines la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvamento
  • CASO AQUATIC
  • salvamento acuatico
  • Dispositivos De Salvamento
  • Salvamento y socorrismo
  • Autos de salvamento
  • Tecnicas de salvamento
  • Salvamento propio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS