Samsó

Páginas: 6 (1288 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
SAMSO
A la tribu de Dan hi havia un home anomenat Manóah qui tenia una muller que era estèril. L'àngel del Senyor se li va aparèixer a la dona, i li digué: “Ets estèril i no has tingut fills. Però concebràs i donaràs a llum a un fill al que no li podràs tallar el cabell, perquè el nen estarà consagrat a Déu abans de néixer. Ell salvarà a Israel dels filisteus”. Quan nasqué el nen li posaren pernom Samsó. El nen creixia i el Senyor l'omplia de benediccions manifestant el seu esperit en ell.

Samsó tenia una força extraordinària, per això va realitzar grans gestes a la seva lluita contra els filisteus. Les seves arrelades proeses, incloent la mort d'un lleó amb les seves pròpies mans, la crema dels sembrats filisteus amb tres-centes guineus a les que havia lligat una torxa a la cua, lamort de mil filisteus amb la mandíbula d'un ase i també el trasllat de les portes de la ciutat de Gaza a les seves espatlles fins a una muntanya a prop d'Hebron.

Passats els anys, Samsó es va enamorar de Dalila. Els filisteus la van subornar perquè el seduís i li digués on residia el secret de la seva força. Una vegada i una altra, Dalila li preguntava a què era degut que fos un home tan fort.Samsó, davant la seva insistència, hagué de dir-li a veritat: “La navalla mai ha tocat el meu cap, estic consagrat al Senyor des del ventre de la meva mare. Si em tallessin el cabell, perdria la meva força i seria com qualsevol altre home”. Quan Dalila sentí allò, va fer que Samsó s'adormís damunt dels seu genolls i cridà a un filisteu per a que li tallés el cabell. En despertar-se, Samsó haviaperdut la seva força. Els filisteus el capturaren, li tragueren els ulls, l'encadenaren i el ficaren a la presó a on el posaren a donar voltes a una sínia.

Un dia que els filisteus celebraven una festa en honor a Dagon, el seu deu, tragueren a Samsó de la presó per riure-se'n d'ell. El col·locaren entre les columnes i el feren ballar. Samsó demanà al Senyor que li tornés la força per venjar-sedels filisteus, s'agafà fort a les dues columnes i les sacsejà amb tanta força que l'edifici es va ensorrar damunt dels prínceps filisteus i sobre tot el poble que es trobava allà. Així va ser com va aconseguir en morir, matar als seus enemics. Després vingueren els germans i tots els parents de Samsó, i recolliren el seu cos i l'enterraren a la tomba de Manóah, el seu pare. Durant vint anys, Samsóhavia estat jutge d' Israel.

SAMSO
En aquells temps Israel va caure sota el jou dels filisteus i van ser ocupats durant quaranta anys. Hi havia un home anomenat Manóah, de la tribu de Dan, que no tenia fills ja que la seva dona era estèril.
Un dia se'ls aparegué un àngel que els va anunciar que tindrien un nen que esdevindria l'alliberador d'Israel. Al cap de nou mesos va néixer Samsó. Elnen va créixer i es va convertir en un jove sa i amable.
Una vegada va viatjar fins a la ciutat de Timnà on es va enamorar d'una filistea. En tornar a casa va explicar-los-ho als seus pares, que van intentar fer-lo desentendre de la idea de casar-se amb una estrangera però estava decidit.
Llavors els pares i el jove Samsó es van posar en camí cap a Timnà per tractar el matrimoni dels joves. Durantel camí, se'ls va aparèixer un lleó bramulant davant seu. Aleshores Samsó fou inspirat per Déu i, amb les seves pròpies mans, va lluitar amb el lleó, el va matar i el va esquarterar. Al cap d'uns dies va tornar a passar per allà i va veure que al cadàver del lleó s'hi havia instal·lat un eixam d'abelles i que havien fet mel. En va recollir i en va portar a casa seva.
Es van casar i van fer unafesta molt sonada a la qual van unir-s'hi trenta joves locals. Durant el banquet, el danita els va proposar una endevinalla: Del qui menja n'ha sortit menjar, i del forçut n'ha sortit dolçor. Passaren els dies de les noces i ningú l'endevinava. Llavors van demanar a la dona de Samsó que intentés treure-li la resposta i, al setè dia, Samsó li va confiar el secret del lleó. Ella ho va explicar als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sams
  • Samsara
  • Samsara
  • sams
  • Sams Club
  • Sams Club
  • Sams Club
  • Samsara y Nirvana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS