San carlo

Páginas: 4 (770 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013
Anàlisi de Contingut
San Carlo alle Quattro Fontane es tracta d’un edifici de caràcter públic i religiós ja que es una església dedicada a un sant concret.
El solar ocupat pel convent de SantCarlino es troba en la cruïlla de les antigues Strada Pia i Strada Felice, traçades pels papes Pius IV i Sixt V, en un lloc considerat clau per l’urbanisme romà. A les cantonades de la confluència delscarrers, s’hi van disposar les quatre fonts que donen nom al lloc. Borromini va saber adaptar l’obre amb brillantor a les irregularitats del terreny i va saber aprofitar també les petites dimensions del’espai on s’havia de publicar l’obra.
A la simbologia exterior podem trobar un gran medalló subjectat per dos àngels i també escultures dedicades al sant que es commemora en aquesta obra:Sant Carles Borromeo (Arona, Piemont, 2 d'octubre de 1538 – Milà, 3 de novembre de 1584) va ser un arquebisbe de Milà i cardenal, proclamant sant en 1610 i venerat per l'Església catòlica. Al testament, vadeixar tot el seu patrimoni als pobres. Va ser enterrat a la cripta de la Catedral de Milà; la seva tomba és coneguda com a lo Scurolo. Proclamat beat el 1602, va ser canonitzat l'1 de novembre del 1610;la festivitat litúrgica es va fixar al dia següent a la seva mort, el 4 de novembre.
Un símbol exterior es un ocell blanc, l’Esperit Sant, sobre un fons daurat, corona la cúpula.

Relacions del’obra amb el context històric i amb altres obres

San Carlo va ser el primer encàrrec que li van fer individualment a Borromini. Els pares Trintaris, que decidiren a Madrid aixecar un convent a Roma, vanencarregar un conjunt format pel convent, una església i un claustre.
San Carlo alle Quattro Fontane és significativa en la seva trajectòria perquè consisteix en la seva primera església i claustre,i la darrera façana que va fer. En ella s’hi fusionen una sèrie de tradicions independents en un tot únic i coherent, suggerent i revolucionari.

Quan va acabar la façana de Sant Carlo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • San carlos
  • San carlos
  • San Carlos
  • San carlos
  • San Carlos
  • san carlos
  • Cronología Academia de San Carlos.
  • FARMACIA SAN CARLOS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS