Sant Francesc d'Assisi

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 15 de septiembre de 2011
Francesc, el germà menor

Francesc d’Assís es deia realment Giovanni di Bernadone, va neixer a Assís (Italia) el 1182, fill d’un prósper comerciant de teles que treballava habitualment a França,per aixó al seu fill li deien “el francés” (Francesco)

El jove Francesc només volia divertir-se i viure la vida, no l’interessaven ni els negocis del pare ni els estudis, tenia amics, simpatia imolts diners que prodigava amb ostentació. Somiava ser un gran cavaller i anar a les creuades. El 1202 el van fer presoner a la guerra entre Assís i Perugia, passa empresonat més d’un any i cau greumentmalalt, sembla ser que aquest es el moment en que experiment al seva vocació.

Francesc sent que Jesús el convida a alliberar-se de les preocupacions mundanes per viure pobre i entregat. Al 1208creu que Déu vol que reconstrueixi la seva esglessia i es dedica a reconstruir-ne algunes dels voltants d’Assis, i descobreix que l’esglessia a reconstruir no es la de pedra si no la de les persones.S’ocupa dels leprosos i distribueix tot el que té entre els pobres.

Al voltant de Francesc sorgeix un grup atret per la seva santedat, i es dediquen a predicar l’evangeli i a cuidar els pobres i elsmalalts. Els primers anys de l’orde que sorgeix al seu voltant són un periode d’entrenament en la pobresa i la fraternitat, treballen als seus oficis i als camps veïns per guanyar-se el pa, i quan no hiha prou feina demanen almoina. Tenen gran capacitat de servei als altres. En poc temps el grup de companys del sant augmenta molt i tenen gran influencia, de manera que homes de tota clase social iforma de pensament demanen ser admesos. El papa Inocenci III aprova aquest genere de vida l’any 1209, sorgint aixi l’ordre franciscà o dels germans menors i es mostren sempre tant alegres i animats queels anomenen “Joglars de Déu”

L’any 1212 una amiga de Francesco, Clara, funda una orde semblant per a dones, les clarisses.

Malalt i casi cec, compon el Càntic de les criatures.

Mor el 3...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • imagenes iglesia sant francesc
  • Basilica di san francesco d’assisi
  • Sant francesc d'assis
  • Sant Francesc d'Assis i Sant Domènec de Guzmà
  • Francesco
  • francesco
  • FRANCESCA
  • francesco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS