Sant Vicent Ferrer - Ficha Técnica

Páginas: 7 (1714 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2014
3 http://www.youtube.com/watch?v=zM9t0N4X3r8 video milagros de sant vicent

Autor:Sant Vicent Ferrer
Datació cronològica:

Dades Biogràfiques:
Vicent Ferrer neix a València el 23 de gener de 1350, fill d'un notari gironí. Més endavant estudia lògica, filosofia i teologia i és ordenat sacerdot l'any 1378. El 1399, després d'una greu malaltia, experimenta una transformació espiritual iabandona la cort papal per lliurar-se a la predicació. Tot i així, es manté atent als esdeveniments polítics i hi intervé decisivament. Durant la declaració del Compromís de Casp, amb el seu prestigi contribueix a imposar el candidat Ferran d'Antequera en detriment de Jaume d'Urgell, i més endavant intervé en les maniobres polítiques per a resoldre el Cisma d'Occident.

Inicia la seva tasca demissioner a València, on aconsegueix les primeres conversions multitudinàries, i viatja durant la resta de la seva vida arreu d’ Europa. Durant el seu peregrinatge anava acompanyat d'una multitud de penitents de tota classe i condició, alguns dels quals en arribar a les localitats organitzaven multitudinàries processons on pregaven i es flagel·laven. Entre aquesta multitud hi havia els reportadors,escribes que transcrivien, en català i en llatí, quasi taquigràficament els seus sermons, una bona part dels quals s'ha conservat fins l'actualitat.

Classificació de la seua Obra:

Hem conservat col·leccions senceres de sermons de sant Vicent Ferrer que permeten fer-nos una idea prou clara de les característiques de la seua predicació. Sabem que en companyia del sant hi anava gent de mà ràpidaper a escriure -els reportadors- que anotava paraula per paraula tot el que deia, i intentava reproduir-ne fins i tot les exclamacions i els crits. Tenim així uns sermons que ens transmeten els punts més directes de la predicació de sant Vicent i que ens permeten acostar-nos a una literatura parlada.


Temes tractats a les seues obres:

Els temes dels sermons de Sant Vicent, cal dir que sónun arxiu de dades sobre la vida en el pas del segle XIV i XV. Tota la societat amb les seves virtuts i vicis desfilava en les seves predicacions. Alguns dels temes que utilitzava eren: la usura, les modes i la cosmètica femenines, l’educació dels fills, atacs a clergues immorals i concubinaris, etc.








Anàlisi de les seus obres:
La predicació de Sant Vicent Ferrer va commoure i vaarrossegar la massa amb un èxit com Europa no havia conegut mai. Allà on anava a predicar, era rebut amb una expectació enorme: La seua arribada, seguit d´un acompanyament impressionant entre dues-centes i cinc-centes persones, penitents que el seguien incondicionalment, paralitzava la vida ciutadana. La predicació anava acompanyada d´elements per a reforçar el clima de fervor que sant VicentFerrer volia obtenir: la companyia de penitents, les processons, les misses, i el sermó, que podia durar més de tres hores.

Hem conservat col·leccions senceres de sermons de sant Vicent Ferrer que permeten fer-nos una idea prou clara de les característiques de la seua predicació. Sabem que en companyia del sant hi anava gent de mà ràpida per a escriure -els reportadors- que anotava paraula perparaula tot el que deia, i intentava reproduir-ne fins i tot les exclamacions i els crits. Tenim així uns sermons que ens transmeten els punts més directes de la predicació de sant Vicent i que ens permeten acostar-nos a una literatura parlada.

El gran èxit que la predicació de sant Vicent va obtenir en la seua època s´explica perquè va saber traure tant de profit com va poder de tots aquellsrecursos que més podien commoure el públic a qui es dirigia.

Sant Vicent Ferrer no volia fer literatura, sinó convéncer i corregir la gent que anava a escoltar-lo. Ellpredicava a la massa popular -el poble menut- i això determinava les característiques dels sermons, en què utilitzava una varietat complexa de jocs que cal qualificar de teatrals. La veu, per exemple, n´era un element essencial,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sermó de sant vicent ferrer
  • Vicente ferrer
  • Vicente Ferrer
  • Vicente Ferrer
  • San vicente ferrer
  • Fundacion Vicente Ferrer
  • Fundación Vicente Ferrer
  • San vicent ferrer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS