santa maria del mar

Páginas: 2 (323 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
Cada pilar de la nau suporta 500 tones. Santa Maria del Mar presenta poques deformacions a causa del procés constructiu, la més cridanera és la lleugera inclinació dels pilars en direccionsdiferents. Les torres exteriors tenen certa inclinació, 16 cm. Les fissures causades pel terratrèmol de 1428 s'obren i tanquen diàriament. En estiu el desplaçament pot arribar a 0.6mm. Per a la construcció dela Basílica es van extreure pedres de les pedreres de Montjuïc, la mateixa que en l'època s'utilitzava a Barcelona per a tot tipus de construcció. Van ser necessaris 10.000m3 de pedra i aproximadament3.000 m3 de morter.
el morter és una barreja de dos productes que van endurint lentament amb l'aire.

Transmet una sensació de verticalitat i amplitud total . Laplanta es composa de tres naus. Aquest model rep el nom de “DE SALÓN”. Les sevesdimensions son de 32 metres la nau central, i 26 metres les naus laterals. L’alçat realitzat,s’articula de forma bipartida. Resulta important l’escassa diferencia entre altures de les naus laterals i la nau central.
Nau central:
La nau principal comprèn quatretrams quadrats coberts per voltes de creueria simple. L'amplada de suport a suport és de 13 per 13 metres, i la seva dimensió, només la supera els 23 metres de la nau única de la catedral de Girona.aquest gran espai ja es troba en el sistema dels edificis construïts a principis del segle XIII, amb arcs diafragmàtics apuntats amb coberta de fusta com els utilitzats en el dormitori del monestir deSantes Creus.
Les naus laterals:
Les naus laterals tenen voltes de creueria encara que amb una clau més senzilla. També tenen aproximadament 13 metres de costat per 7,5 metres de profunditat. A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Santa María del Mar
  • Santa Maria Del Mar
  • santa maria del mar comentari
  • Santa Maria del Mar
  • santa maria del mar
  • Historia De Santa Maria Del Mar
  • Santa Maria Del Mar
  • Santa Maria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS