santa sofia

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
a) La DINASTIA MACEDÒNICA o SEGONA EDAT D’OR (867-1056), amb gran presència de les arts pictòriques, tant el mosaic com les icones . 3. b) La DINASTIA dels PALEÒLEGS (1259-1453), marca elrenaixement cultural de Bizanci i l’ expansió del seu art als pobles eslaus . En els segles posteriors les novetats artístiques son d’escàs interès, encara, que en el sud d’Itàlia es formà un estil enquè es mescla amb l’art àrab i el gòtic, produint obres de gran riquesa. Al mateix temps, en aquesta època, l’estil bizantí s’introduirà a Rússia , on continuarà durant uns quants segles desprésde la desaparició de Bizanci.
a) La DINASTIA MACEDÒNICA o SEGONA EDAT D’OR (867-1056), amb gran presència de les arts pictòriques, tant el mosaic com les icones . 3. b) La DINASTIA delsPALEÒLEGS (1259-1453), marca el renaixement cultural de Bizanci i l’ expansió del seu art als pobles eslaus . En els segles posteriors les novetats artístiques son d’escàs interès, encara, que en el sudd’Itàlia es formà un estil en què es mescla amb l’art àrab i el gòtic, produint obres de gran riquesa. Al mateix temps, en aquesta època, l’estil bizantí s’introduirà a Rússia , on continuaràdurant uns quants segles després de la desaparició de Bizanci.
Istanbul és el nom actual de Constantinoble , ciutat anomenada primerament Bizanci i que l’any 324 l’emperador Constantí , a causade la situació de crisi que patia l’ Imperi Romà , la convertí en la capital de la part oriental , canviant-li el nom pel de Constatinopolis . 1.- CONTEXT HISTÒRIC.
7. 1.- CONTEXT HISTÒRIC.CONSTANTINOBLE ACTUAL ISTANBUL. Colós de Constantí. Marbre. Museus Capitolins. Roma.
8. La preponderància de la part oriental es va fer palesa quan l’emperador restablí la unitat imperial (325-327)després de la Tetrarquia , donat que en Constantinopolis s’hi desenvolupaven les activitats més notòries. Colós de Constantí. Marbre. Museus Capitolins. Roma. 1.- CONTEXT HISTÒRIC. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Santa Sofia
  • Santa Sofia
  • santa sofia
  • Santa Sofia
  • Catedral de santa sofía
  • Santa Sofía De Constantinopla
  • Santa Sofía De Constantinopla
  • Analisis Santa Sofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS