Santago De Compostel (Catalan)

Páginas: 2 (380 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
El camí de
Santiago de Compostel·la

El Camí de Santiago és una ruta que recorren els pelegrins procedents de tot Espanya i de tot Europa per arribar a la ciutat de Santiago de Compostel ·la, on es veneren les relíquies de l'apòstol Santiago el Major. Durant tota l'Edat Mitjana va ser molt concorregut, després va ser lleugerament oblidat i en l'època actual ha tornat a prendre un granauge.
L'INICI DE LA PELEGRINACIÓ
Aproximadament a partir de 813 amb la troballa de les relíquies de l'apòstol i amb el beneplàcit de Carlemany, que volia defensar les seves fronteres d'invasionsàrabs, Compostela es convertirà progressivament en un centre de pelegrinatge que rebrà el seu impuls definitiu durant la primera meitat del segle XII . Molt aviat, la notícia s'estén per tota l'Europacristiana i els pelegrins comencen a arribar al lloc del sepulcre, el denominat Campus Stellae, que degenerarà en el terme Compostela.
Albergs:
Durant les diferents parades als pobles del Camí deSantiago es troben dos tipus d'albergs:
Públics: només hi ha un alberg públic a cada poble, en ells es prima als pelegrins que caminen sols o en grups reduïts enfront dels grans grups organitzats, i laprioritat d'accés quant al mitjà de transport és primer a discapacitats, seguits de vianants, segon a cavall, tercer en bicicleta i finalment amb algun tipus de suport, com cotxes o furgonetes, quepermetin algun tipus de desplaçament o bé que portin l'equipatge. Tots els de la Xarxa de Albergs de la Xunta de Galícia tenen actualment un preu de cinc euros per als pelegrins. Fins fa pocs anyseren gratuïts.
Privats: Són administrats per particulars o associacions laiques o religioses, que normalment no tenen afany de lucre.

Credencial del Pelegrí
És una llibreta de paper que es potobtenir en alguns albergs i esglésies, la finalitat és la seva segellat un parell de vegades al dia (ja sigui en esglésies, albergs o fins i tot hi ha bars amb el seu propi segell), perquè el pelegrí...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Redacción: peregrinaje a santiago de compostela (catalán)
  • Compostel
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Catalo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS