santiago calatrava en valenciano

Páginas: 2 (355 palabras) Publicado: 5 de enero de 2014

Jo parlare del arquitecte Santigo Calatrava. Este personatje va naixer en 1951, a la ciutat de Benimanet a Valencia. En un principi va estudiar belles arts y mes després estudió arquitetura a launiversitat de Valencia y despres ingeniería Civil a alemanya. Té nombrosos premis i ha sigut anomenat en 20 ocasions doctor honoris causa per alguna universitat.
Desde els seus inicis a sigut unarquitecte molt famos, a construit practicament de tot, aeroports, torres, edificis, estacions de tren. Aqui a espanya jo crec que el més famos es la ciutat de les arts y les ciències de Valencia,l'auditori de Tenerife i el palau dels congresos a Oviedo. Fora del nostre país te estructures con la torre de Malmo a Suecia de uns 200 metres d'altura.
Cal dir que el 90% de les obres fetes per Calatravason encarregades pels distints governs. Solament el 10% son de empreses privades.
Pot ser per això moltes de sus obres han traigut molta polèmica, majoritariament perque han tingut un coste finalmolt elevat al inicial, o perque ha cobrat millons de euros sin comencar les obres de alguns projectes...
Per exemple:
- La ciutat de Valencia, en l'emisferi hi ha una sala que may no s'ha obritper mala acústica, i una altra que s'haurien de retirar més de 200 butaques. El projecte va costar més de 1100 millons d'euros, quan hauria d'haver costat 400.
-El aeroport a Bilbao, el ajuntament vaafegir una rampa d'accés per a minusvàlids des d'un edifici annex, en aquest moment l'arquitecte va demanar una indemnització de 3 milions d'euros.
- Esta implicat en un cas de corrupciò en Palma deMallorca, per l'opera que mai es va a construir.
-Pont a Valencia, amb un presuposte inicial de 24 milions d'euros, finalment va costar 60 milions i a més han mort tres persones perque hi ha un canvide rassant, pel que va ser necessari instal · lar semàfors que gestionen el trànsit al pont.
Amb tot acò es pot dir que Calatrava es un arquitecte modern però que de vegades les seues obres son...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SANTIAGO CALATRAVA
  • santiago calatrava
  • santiago calatrava
  • Santiago calatrava
  • SANTIAGO CALATRAVA
  • Santiago Calatrava
  • Santiago calatrava
  • Santiago Calatrava

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS