saray. qualitats del so

Páginas: 5 (1010 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2014
LES QUALITATS DEL SO
Saray Álvarez Tejero
Expressió musical a Primària
3B
11/11/2014
INDEX pàgs.
Introducció.................................................................................. 2
La qualitat del so..........................................................................2Objectius......................................................................................3
Continguts....................................................................................3
Temporització..............................................................................3
Descripció de l’activitat..............................................................4-5Avaluació......................................................................................6
Bibliografia...................................................................................7
Annexes......................................................................................8-9
Introducció
Aquest treball està dirigit als alumnes d’Educació Primària, en concret als de Cicle Inicial (entre 6-8 anys). Per tal que l’activitatque es proposi sigui adient al nivell dels alumnes cal tenir en compte el Currículum Oficial de Primària i en concret ens fixarem en l’apartat de l’educació artística i cultural.
Tal com apareix en el currículum, els objectius i els continguts de l’educació artística a grans trets són adquirir la capacitat d’interpretar i representar el món: percebre, produir i entendre.
Aquest treball aniràsobre una de les quatre qualitats del so( altura, durada, intensitat o timbre) i es proposarà una activitat per treballar a classe amb els alumnes.
La qualitat del so
Cal ser conscient del so i de les seves quatre qualitats perquè és la matèria prima. Existeixen quatre qualitats del so: la durada, la altura, la intensitat i el timbre.
La qualitat que he triat per fer l’activitat és el temps elqual es manté un so que ve donat per la llargada de la ona sonora i es mesura en segons( pel temps).Aquesta qualitat està relacionada amb el temps de vibració de l’objecte. La durada s’expressa en llarg o curt i els seus elements musicals que genera són les figures musicals, el ritme i el moviment.
Per tant, en aquest treball es proposarà una activitat pels alumnes de cicle inicial pertreballar una de les quatre qualitats del so, en aquest cas la durada.
Objectius
Explorar les possibilitats que ofereix els sons
Valorar i gaudir de la interacció en el grup
Utilitzar la comunicació audiovisual i les TIC
Continguts
Reconeixements d’instruments musicals
Percepció de les diferents qualitats del so i de la seva combinació ( tot i que en aquesta activitat només es treballa unaqualitat, en aquest cas la durada)
Exploració dels recursos creatius i expressius dels instruments
Ús progressiu de materials sonors i instruments
Temporització
Aquesta activitat es farà a l’assignatura de música durant una setmana, tenint en compte que aquesta assignatura es fa dos cops a la setmana.
El primer dia es farà una petita introducció a les qualitats del so i el presentarà laqualitat que es treballarà amb alguns exemples de sons proper a ells per tal de fer la explicació més clara.
El segon dia se’ls facilitarà uns instruments musicals a cada grup d’alumne i hauran de dir si es tracta de llarga o curta durada. Per finalitzar el dia, se’ls passarà una activitat individual.
Descripció de l’activitat
Primerament, el mestre farà una breu explicació sobre l’existència deles quatre qualitats del so i les nombrarà (durada, la altura, la intensitat i el timbre). Aleshores, els hi explicarà que durant aquesta setmana es treballarà la qualitat de la durada. A continuació se’ls presentarà la durada com el temps el qual és manté un so, i se’ls explicarà que aquesta durada pot ser llarga o curta.
Després, es començarà a treballar la durada amb sons coneguts pels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • saray
  • saray
  • Eso so
  • mi que so
  • El So
  • Les qualitats motrius
  • So Suse
  • So

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS