Sartre

Páginas: 3 (716 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014

COMPARACIÓ ENTRE PLATÓ I ARISTÒTIL

Aristòtil i Plató han sigut dos dels filòsofs més importants que han influenciat amb els seus escrits la nostra cultura. Però, dins les sevesteories trobem varies diferències i similituds.

Ontologia

-La similitud fonamental entre la metafísica de Plató i la de Aristòtil és que per als dos hi ha com una essència comuna; per a Platóels conceptes són idees i per a Aristòtil, formes.

- Els dos defensaven l'existència del Motor Immòbil, que no pertany al sensible. com la Idea de Bé de Plató ?-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Que per a Aristòtil les "formes" no siguin eternes ocasiona una gran diferència entre aquests dos filòsofs pel quefa a l'ànima. Plató pensava que l'ànima era eterna, immortal, igual que totes les idees, mentre que per a Aristòtil l'ànima no és eterna, ja que és una "forma", és mortal, es corromp i mor i el tempsque hi ha dependrà de l'aprenentatge.

- Plató pensa que hi ha dos mons, el dels objectes sensibles (món sensible) i el de les idees (món intel·ligible). Aquest últim món és el que proporciona unconeixement veritable, i l'únic del que ens podem fiar, mentre que el segon es basa en la Doxa o opinió.
Aristòtil pensa que només hi ha un món, el sensible. Aquest món està ple de coses materialsamb una "forma" que es troba en elles.

-Diferència d’estil: Plató crea el mite de la caverna mentre que Aristòtil és més teòric.

Epistemologia.

-Els dos pensaven que el vertader coneixementera l’universal.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Plató és racionalista, defensa que totes les idees existeixen al'ànima i que per conèixer només cal recordar utilitzant la dialèctica.

- Aristòtil per contra és empirista, i pensa que abans que tinguem percepció, el nostre enteniment és un full en blanc. No creu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sartre
  • sartre
  • Sartre
  • Sartre
  • Sartre
  • Sartre
  • sartre
  • Sartre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS