Sauer, Carl 0. (1956) “La Educación De Un Geógrafo”

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2012
El geògraf en part neix i en part es forma i en algunes ocasions, després es professionalitza. Quan es vol estudiar geografia, es important que l’educació brindada per part dels professors sigui, mésque disciplinaria, sugerencial, per estimular al estudiant a buscar per si mateix respostes. La geografia es una ciència que cadascú termina fent seva i per això necessitem molt de temps per arribara una maduresa suficient (mitjançant l’acumulació de coneixements, experiències, discerniment... ajudant-nos de tècniques i processos d’anàlisi). Com que cadascú té el seu propi punt de vista, éspràcticament comprensible que ens mostrem reticents a la idea de veure la geografia com una disciplina formal que nomes toca algunes àrees del coneixement espacial i humà.

El primer tret característicd’un geògraf nat, es l’atracció pels mapes i el pensament mitjançant d’ells, tot geògraf necessita els mapes, ja que son una gran font d’informació sense paraules. El geògraf també a de ser unviatger, tant practica com imaginàriament parlant ja que ells son els que marquen les rutes. El geògraf mira i pensa allò que hi ha al paisatge amb el màxim detall possible per entendre la composició delmedi del qual extreu preguntes i respostes que li ajudaran a comprendre com interactuen les persones i el medi. El geògraf esta preparat per notar diferencies i similituds gracies a la seva curiositat icapacitat de reflexió amb un “ull morfològic.”

Respecte a la no especialització: el mètode d’anàlisi que s’utilitza a geografia, cal dir que es el mateix empleat en altres disciplines alienes a lageografia, per aquest motiu, cadascú ha d’aspirar a ser competent i a aprendre molt sobre allò que més li cridi l’atenció amb el fi de conèixer-ho a fons. La nostra disciplina es resisteix a unaorganització general d’interessos, direccions o tècniques, aquesta es la nostra debilitat però també la nostra fortalesa, per tant, caracteritzar a un geògraf es gairebé igual de difícil que definir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educación geografica
  • Educacion geografica
  • Carl Sauer
  • Los Factores Geográficos En La Educación Puertorriqueña
  • Fines y valores de la educación geográfica
  • Fine y valores de la educacion geografica
  • Los valores de la educacion geografica
  • Educacion Y Carl Marx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS