Science of the Modern World

Páginas: 7 (1640 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
Justificació
Hem agafat aquest tema perquè ens interessa saber més coses sobre la Guerra Civil Espanyola ja que no teníem gaire coneixements sobre ella.
A més és un tema que a la gent l’interessa ja que és la historia del seu país i es preocupa pel seu país.


L’Espanya de la Postguerra

L’entorn polític
La llarga dictadura que és va instaurar a Espanya, desprès de la finalització dela Guerra Civil i pel llarg període cronològic que ocupa aquesta guerra, la podem dividir en dos parts clarament diferenciades:
La que ens ocupa des del final de la guerra (1939) fins al final dels anys cinquanta (1959), ve marcada per tres apartats que son els següents:
a) La política interior marcada pel Règim nascut de la Guerra Civil

b) L’autarquia econòmica, proposta marcada per unaetapa de carències i necessitats de la societat espanyola.

c) L’ aïllacionisme a que es cometrà el Règim per part de les potències vencedores de la Segona Guerra Mundial

L’Autarquia, en termes polítics, es refereix el govern absolut o l’autogovern, és a dir,l’autocràcia.


En quan als aspectes polítics es referia, hem de dir que fundamentalment es basa en un objectiu bàsic, el desmantellamentde tota l’obra portada a càrrec per la Segona República, la seva construcció va quedar abolida i es va establir un règim de control policial i ideològic de la societat espanyola a on es reprimia qualsevol crítica al nou règim o a la defensa dels principis democràtics.
Es va dur a terme una progressiva concentració del poder: al 1939, Franco, controlava la “Jefatura del Estado”, “la Jefatura delGobierno”, “la del Partido Único”, la de “Las Fuerzas Armadas” i el poder legislatiu.
Els primers anys van ser d’una repressió especialment dura sobre els vençuts. Al 1940 encara hi havien 300.000 presos polítics.
Les Universitats, l’Ensenyança, l’administració Pública i les grans empreses privades, van ser netejades de les persones sospitoses d’haver sigut addictes a la república o alspartits i sindicats obrers.
A partir de 1942 es van començar a crear les bases legals del Franquisme. Aquest any es van construir les Corts Generals, formades per alts càrrecs de la Falange, dirigents de l’organització sindical, alcaldes, etc.
Franco seguia tenint la potestat per dictar les lleis. Al 1945 es van promulgar “el Fuero de los Españoles” i la “Ley de Referéndum Nacional” i, al 1947 “elFuero del Trabajo”.
La més important va ser la “Ley de Sucesión”, que es va promulgar el desembre de 1947, en la qual determinava que Espanya era un regne però al mateix temps realçava el caràcter vitalici de la “Jefatura de Franco”, qui tenia la potestat per escollir la persona que el succeiria , bé com el Rei o bé com el regent.
Es tractava d’una nova monarquia nascuda del aixecament nacionaldel 18 de juliol de 1936 i no de la restauració de la monarquia anterior.





L’entorn econòmic
En l’àmbit de l’economia, Espanya va passar durant aquests anys per un període de misèria i retràs, que va ampliar les diferències existents amb el països d’Europa Occidental, ja que Espanya estava fora del Pla Marshall, és a dir, fora de les ajudes que donaven els EE.UU. per la reconstrucció del’economia europea desprès la finalització de la guerra mundial.
La nova política econòmica es va caracteritzar per l’Autarquia i el Estatalisme, semblant amb els règims homòlegs de l’Alemanya Nazi i de la Itàlia
Que havien sigut països influents a la victòria de les forces nacionals contra la legalitat republicana.
L’Autarquia es va instaurar perquè Franco desitjava augmentar la producció del’economia espanyola i reduir les importacions per crear llocs de treball.
L’estatalisme, en quan els sectors econòmics importants van passar a mans de l’Estat: els ferrocarrils, la comercialització del blat, el control dels preus dels articles de consum i, finalment, la creació al 1941, del ”Instituto Nacional de Indústria”, que deuria potenciar el creixement industrial.
Totes aquestes mesures...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • The science of gender
  • The science of biology
  • Dnd Of The World
  • The world of games
  • roof of the world
  • The World Of Music
  • The world of internet
  • The World Of Lies

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS