sdfgbn

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2014
2.5 UN FORT DIRIGISME ECONÒMIC
El feixisme es va caracteritzar per un fort intervencionisme estatal. El 1933 es va crear l’Institut per a la Reconstrucció Industrial, qu volia ajudar les empresesamb dificultats per mitjà de la compra de les seves accions als grans bancs a través d’empreses filials publiques. L’Estat va anar controlant sectors importants de l’economia.
El 1934, l’Estat vaadoptar polítiques proteccionistes i va establir un control estricte dels intercanvis. La política autàrquica certa renovació de la indústria nacional, va generar una producción industrial de costoselevats i de baixa qualitat. L’orientació militarista de la indústria va distorsionar la producció i comportà l’estancament de la indústria lleugera i dels bénsde consum. El feixisme va invertir en obrespubliques i projectes destinats a frenar la desocupació i dissenyar un programa agrari per fomentar la producción i un pla d’incentivació de la natalitat.
Lligam entre el sector privat i l’estatal vabeneficiar principalment la poderosa i reduïda oligarquia, el Partit Nazional Fascista. Els salaris reals vn disminuir i l’atur va augmentar.

2.6 UN CONTROL SOCIAL ESTRICTE
El feixisme vapretendre controlar i dirigir tota la societat a base d’estimular-ne l’afiliació al partit o als sindicats feixistes. Es va crear l’Opera Nazionale Balilla que era obligatori matricular tots els infants finsa l’edat adulta i l’Opera Nazionale Dopolavoro que organitzava el temps lliure després del treball.
El feixisme també va incidir en el terreny de l’educació, per exemple, a les escoles de primària,els mestres havien de portar la camisa negra, mentre que a la universitat els professors havien de jurar fidelitat al règim. El catolicisme, religió oficial, va prohibir el divorci, l’ensenyamentreligiós es va fer obligatori a les escoles i es va exalçar el paper de la maternitat i la familia. Diaris, llibres o ràdio van quedar impregnats dels valors feixistes, controlar no tan sols la vida...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sdfgbn

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS