sdfsa

Páginas: 3 (515 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
Les fases de la guerra
Els dos bàndols estaven molt igualats en quant a poder, per tant, la guerra es va allargar. La Segona Guerra Mundial es podria dividir en tres fases: la iniciativad’Alemanya, guerra total i la desfeta de les forces de l’Eix.
La guerra llampec
La primera ofensiva d’Alemanya va ser la de Polònia. El 5 d’octubre va ser vençut el darrer focus de resistència i Polònia quedavapartida. L’URSS va atacar a Finlàndia, que va resistir fins el 12 de març de 1940. El 12 d’abril tot el territori de Noruega pertanyia a Alemanya. La tercera ofensiva va ser contra França el 10 demaig de 1940, l’estratègia de defensa de França va fallar, i a principis de juny Alemanya desfà l’exèrcit Francès. El dia 14 París va ser ocupat. El 10 de juny, Musolini va atacar a .França i GranBretanya per apropiar-se algunes colònies. La quarta ofensiva va ser a l’aire contra Anglaterra.
La guerra total
Els escenaris van ser Rússia, el Pacífic i el nord d’Àfrica.
La campanya de RússiaHitler, el 22 de juny de 1941 va donar l’ordre d’atacar l’URSS per tots els fronts de l’est. L’ofensiva va ser anul·lada degut a les dificultats del territori, el factor clau va ser el fred que feia degutal dur hivern. A la primavera de 1942 Rússia va guanyar la segona batalla. La batalla de Stalingard la va guanyar l’exèrcit soviètic.
L’entrada dels Estats Units en la guerra
El Japó va bombardejaruna base naval nord-americana de Pearl Harbor per extreure petroli. Els Estats Units declara la guerra al Japó i als seus aliats. La guerra ja era mundial. Japó va conquerir territoris fins que elsnord-americans van aturar-los en la batalla del mar del Corall i els japonesos van perdre les Illes Salomó. Les potències del Eix, al ser inferiors per mar i per aire van tenir que posar-se a ladefensiva.
L’ofensiva a l’Àfrica
Al nord d’Àfrica va haver uns enfrontaments entre els britànics i els alemanys, aquests volien ocupar el canal de Suez, però els britànics van aturar l’ofensiva. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sdfsa
  • Sdfsa
  • sdfsa
  • Sdfsa
  • sdfsa
  • Sdfsa
  • sdfsa
  • sdfsa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS