Sdgfkf

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2013
JOGLARS
Un joglar era un intèrpret musical de l'edat mitjana. Habitualment no eren els propis trobadors qui recitaven o cantaven les seves composicions, sinó que aquesta era unafeina encomanada als joglars. Podríem dir que el trobador era l'autor i el joglar l'interpret.

TROBADORS
Un trobador és un poeta cantor de l'Edat mitjana que crea composicionsliteràries i musicals, destinades a ser difoses pel cant dels joglars. Tanmateix, el mot poeta era destinat a aquelles persones que escrivien literatura en llengua llatina, és a dir,els clergues. El terme "trobador" especifica aquell "poeta" que escrivia en llengua vulgar. El trobador és aquella persona culta, que sap de música, de retòrica, de lírica, és adir, que pertany a la noblesa, o que, si més no, ha après aquestes tècniques, i que escriu les poesies en llengua vulgar per tal que siguin difoses oralment. Cal recordar que lapoblació en aquella època era analfabeta i tota aquesta literatura havia de ser recitada i escrita en la llengua del poble i, no pas en llatí.
GOLIARDS
El goliard era aquella personaque havien deixat de ser monjo. Es dedicaven a cantar i recitar poemes en llatí i en llengües vulgars. A Beuren (un monestir d'Alemanya), es van trobar poemes goliards escrits al bonbeure i al bon menjar. L'obra més coneguda són el Carmina Burana.
Aquest terme despectiu amb què fou distingit un tipus especial de religiós, eren uns frares mendicants que viviend'almoina. Realment, havien penjat els hàbits i erraven tot portant pel món una vida llicenciosa. En les seves cançons, en lloança del vi, del bon menjar i de l'amor, empraven unllatí macarrònic amb el qual, ensems que imitaven els cants religiosos, es mofaven de les coses més santes i, en general, del que formava la cultura oficial.

Fran Barberà García
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS