Sdnols

Páginas: 5 (1241 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
1. Introducció del Joc
A intenció d'aquest treball és arribar a jugar a la cadena. Aplicant les normes bàsiques o alternatives del joc tradicional. Originalment la cadena és duu a terme mitjançant un grup en el qual comença pillant una persona, i de la resta, que intentaran no ser atrapats
2. Nom del joc
El joc que treballarem s’anomena el joc de la cadena o els joc de les parelles. Aquestnom es una metàfora ja que les parelles que es formen no es poden deslligar i dona la impressió de una cadena de metall on es lliguen entre si petites peces.
3. País o zona d’origen
El país d’origen és Espanya en la zona d’Extremadura. Aquesta comunitat autònoma espanyola està situada a l'oest de l'estat espanyol. La capital d’aquesta és Mérida.
4. Antecedents històrics
El joc de lesparelles prové del joc del pilla-pilla, observem moltes semblances i és una activitat molt universal.
5. Espai ho terreny del joc
Per jugar a la cadena no fa falta cap terreny concret com ara la gespa per el fútbol. Seria apropiat un espai pla similar al ciment per facilitar moviments ràpids i maniobres per fugir de la persona que pilla. A més requereix un espai ampli on poder establir unslímits. Aquests no es podran sobrepassar com veurem més endavant en la regla de joc quatre.
6. Material
No requereix cap tipus de material físic, perquè les persones no van en cap equip i no necessiten petos per diferenciar-se, no es necessita cap estri com una pilota, encara que seria apropiat al utilitzar cons si el terreny i l’espai no estan en definits. Simplement es necessari posar part dela disposició que ens garantirà un bon ambient per aquest repertori.
7. Disposició inicial i organització
La disposició inicial del joc no es troba influïda per cap norma. Els jugadors poden moure’s lliurement per el camp de joc, prèviament delimitat. Per poder jugar amb condicions a la cadena faran falta un mínim de 12 jugadors. La durada del joc serà directament proporcional al nombre dejugadors. Sense tenir en compte les qualitats físiques i la predisposició d'aquests.

8. Temps i duració
Aproximadament la durada del temps en el joc de la cadena és un quart d’hora. Aquest temps augmentarà depenent de dos factors. D’una banda si s’està duent a terme alguna variant. I d’altre banda com més jugadors participin en el joc, més durarà aquest.
9. Descripció de les regles deljoc

El joc de la cadena parteix d'un jugador prèviament escollit, el qual pillarà. i de la resta de membres del grup, que intentaran no ser atrapats. La primera persona que pilli haurà d'atrapar a una segona amb la que farà parella que es donarà la mà. Aquesta parella haurà de pillar a una tercera persona, amb la qual hauran de pillar a una quarta persona. Llavors es separen en dues parelles,les quals seguiran pillant i hauran de repetir el mateix procediment fins que el joc acabi. Aquest fet es donarà quan ja no quedi cap persona sense pillar, i per tant, sense grup.
Regles de joc:
1- Les parelles i trios no es poden deixar de donar la mà en cap moment, fins que no pillin a altres persones.
2- Si dos trios es troben, aquests es podran separar performar tres parelles.
3-L’agressivitat serà penalitzada amb la pèrdua del dret al joc.
4- No es poden sobrepassar els límits del terreny de joc.

10. Estratègies i tàctiques
No hi ha tàctiques específiques per jugar a la cadena. Algunes de les tècniques utilitzades en aquest joc poden ser la velocitat aplicada a la carrera, a les fintes i, a esquivar. També és important intentar estar en un lloc en que les parelles no etpuguin veure o estar el més lluny possible d'elles. Mantenir un camp de visió clar és molt important per poder fugir en cas que s'acosti alguna persona que pilli.
11. Variants
Seguidament trobem algunes variants que modifiquen el joc mantenint l’essència original.
1- Una de les variants del joc de la cadena consisteix en dividir el temps en minuts. En cada període de temps tots els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS