Señor F

Páginas: 4 (929 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
Adam Smith (5 de juny de 1723 - 17 de juliol de 1790) fou un economista i filòsof escocès. La seva obra Investigació en la Naturalesa i Causes de la Riquesa de les Nacions fou el primer intentrigorós d'estudiar el desenvolupament històric de la indústria i el comerç a Europa , ajudà a la creació de l'economia com a disciplina acadèmica i proporcionà un marc teòric al capitalisme. Smith ésconsiderat sovint el pare de l'economia moderna.

A l'edat de 15 anys, Smith entrà a la Universitat de Glasgow on fou alumne de filosofia. Al 1751 entrà a la mateixa universitat però com a professor delògica.

La Teoria dels sentiments morals, publicada el 1759, comença per l'exploració de totes les conductes humanes en les quals l'egoisme no sembla jugar un paper determinant, com assegurava Hobbes.El que s'exposa llavors és el procés de simpatia (o empatia), a través del qual un subjecte és capaç de posar-se en el lloc d'un altre, encara que no obtingui benefici d'això. Amb això es buscacriticar la concepció utilitarista.

Smith posteriorment començà a interessar-se cada cop més per la jurisprudència i l'economia i menys pels temes morals. Ens en podem fer una idea a partir deldesenvolupament de les seves idees en matèria política econòmica.
La Riquesa de les Nacions fou una obra crucial per al desenvolupament de l'economia com a disciplina autònoma. Quan el llibre veié la llum el1776, tant a Gran Bretanya com als Estats Units hi havia un fort sentiment lliurecanvista.
La Riquesa de les Nacions també refusa l'ènfasi que posava l'escola fisiòcrata en la importància de laterra. Smith situava el treball com a element fonamental i, per tant, la divisió del treball permetria un gran augment de la producció. La Riquesa de les Nacions tingué tant èxit, que de fet, va portar ala marginació de les escoles econòmiques anteriors i posteriorment economistes com Thomas Malthus i David Ricardo, partint del treball d'Smith instauraren les bases del que és coneix com a economia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lectura " la señora f"
  • F
  • F
  • F
  • F
  • F
  • F
  • F

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS