SE OR DE LAS MOSCAS

Páginas: 7 (1610 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2015
Qüestionari sobre la pel·lícula “El señor de las moscas”:

1. Quants grups podem observar al llarg de la pel·lícula?
Al principi de la pel·lícula es pot veure un sol grup, liderat pel Ralph que és escollit per votació entre tots els membres del grup.
Després es separen en dos grups; un liderat pel Ralph i l’altre liderat pel Jack però els membres del grup del Ralph triguen molt poc en canviar-seal grup del Jack, tots es canvien excepte en Piggy, que es queda amb ell.
Una mica abans del final de la pel·lícula, en Piggy mor i en Ralph es queda tot sol, llavors únicament hi ha un grup, el d’en Jack per una banda i en Ralph sol per l‘altra.
Quines característiques tenen?
Al principi són un únic grup mitjà (format entre 15 i 30 membres). Després es converteixen en dos grups petits (ja que encada grup hi ha menys de 15 membres). I cap a la final de la pel·lícula tornen a ser un únic grup mitjà i un dels nois es queda sol.
També es pot dir que són un grup formal; està format deliberadament i la seva estructura i jerarquia està molt definida, amb normes i regles fixes, amb objectius fixats. 
Quins objectius persegueixen?
Sobreviure, trobar maneres per a que els puguin rescatar,cooperar treballant junts (al principi) després uns quant d’ells es tornen uns salvatges...
Qui és el seu líder?
Al principi un sol líder: Ralph.
Després dos líders en dos grups, en Ralph en un grup en Jack en un altre.
A la meitat fins al final de la pel·lícula un únic líder: Jack.

2. Fes una descripció d’aquests tres personatges. 
Ralph: 
Que representa? Representa a un líder democràtic. Esescollit com a líder al principi de la pel·lícula. És el membre que segons tots, porta més temps amb ells, el coneixen més i confien en ell per a portar el grup.
Quines característiques mostra? Orienta al grup proposant objectius (intentar que no s'apagui mai el foc, per exemple), escolta al grup, demana disciplina (no la exigeix) no imposa únicament les seves opinions sinó que busca la implicaciótotal del grup. És un líder positiu més o menys, dona esperances al grup, és assertiu, etc. També cal dir que es un líder que compta molt amb la opinió de Piggy, el seu més íntim amic del grup. 
Jack: 
Que representa? Representa a un líder autocràtic o autoritari. Ell mateix decideix deixar el grup d'en Ralph i demanar a la resta de membres que qui vulgui anar amb ell, pot anar i aconseguiran menjar ialtres coses que fins el moment no havien aconseguit amb el Ralph. 
Quines característiques mostra? És impetuós, violent, ordena i reparteix tasques a tots els membres, especificant al peu de la lletra com s'han de fer. S'imposa i intenta que els altres adoptin els seus punts de vista sense tenir en compte a la resta. És dèspota. La majoria dels membres del grup fan i actuen com ell diu per por ales conseqüències que poden tenir. 
Piggy: 
Que representa? És l’assessor i la mà dreta d'en Ralph.
Quines característiques mostra? Intel·ligent, tímid, grassonet, asmàtic, víctima d'exclusió per gairebé tots els membres dels grups (exceptuant en Ralph), sempre riuen d'ell. S’aferra durament al compliment de les regles, creu que sense aquestes esclata el caos; ho vol fer tot tal i com ho farienels adults pensant que fent-ho així, les coses estarien ben fetes. 

3. Quants líders hi ha?
Hi ha dos líders. En Ralph i en Jack.
Quin tipus de líder són?
Ralph: líder democràtic.
Jack: líder autocràtic o autoritari.
Quines característiques mostren?
Ralph: Orienta al grup proposant objectius, acorda amb els membres la repartició de tasques, no les exigeix ni s’imposa, busca el compromís i laimplicació de totes les parts.
Jack: Violent, dèspota. Dirigeix al grup imposant-se i si les coses no es fan com ell diu que s’han de fer els “castiga” d’alguna manera. Intenta que tots els membres pensin i actuïn com ell vol, utilitza la violència per a sotmetre a la resta al que ell decideix.

4. Digues en quins moments de la pel·lícula es reuneixen i quina tècnica utilitzen.
Es reuneixen 2...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL SE OR DE LAS MOSCAS
  • El Se Or De Las Moscas
  • Se Or De Las Moscas
  • El Se Or De Las Moscas
  • Se Or De Las Moscas
  • SE OR DE LAS MOSCAS
  • El Se Or De Las Moscas
  • El Se Or De Las Moscas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS