Secretos y mentiras

Páginas: 12 (2887 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2011
1) Examinar i descriure tres escenes, les característiques i el paper o rol social dels personatges.
L’actuant de la pel·lícula Sectretos y mentiras que hem escollit és la Cynthia. És la protagonista del film. Una dona extremadament nerviosa, anímicament inestable i compassiva. Creiem que és un personatge que dóna molt joc.
* Primera escena (39’20”- 49’34”)
En la primera escena que hemescollit transcorre a casa de la protagonista, la Cynthia. La càmera persegueix al seu germà petit, en Maurice. Aquest es dirigueix a casa de la dona, a fer-li una visita. Cynthia obre la porta amb una actitud de sorpresa, una sorpresa inesperada. Seguidament, Cynthia pregunta per la parella del seu germà. Es pot veure una clara preocupació per si l’acompanya a causa de la poca i dolenta relació queles uneix. Cynthia mostra una actitud nerviosa, té por de que la Mónica, la seva cunyada, la vegi despreocupada per la seva imatge personal i pel desordre de la seva casa.
Un cop ja estan els dos dins la vivenda, parlen detingudament. Però la tensió entre ells és evident. Un motiu per què en la interacció predomini la incomoditat és la renyina que arrosseguen des de fa temps causada per aquestano relació entre ells. Els dos optaren per no veure’s ni trucar. Maurice, tampoc, va convidar-la a la seva casa. Hi ha canvis d’orientació de la conversació, per aquesta mateixa incomoditat. Més endavant, comenten la situació de la Roxanne, la filla de la Cynthia. Aquesta adopta un paper de mare protectora, preocupada i responsable. Però una altre desviació de la interacció, dóna fruit a parlardel precoç embaràs de la Cynthia, i de com en Maurice va ajudar-la.
Minuts després, Cynthia informa a Maurice que una de les habitacions del domicili té goteres. Decideixen, doncs, anar a donar un cop d’ull a aquelles. De cop i volta, Cynthia arrenca a plorar desconsoladament i li demana al seu germà que l’abraci. Ella es mostra indefensa i admet que l’ha trobat a faltar força. Maurice es mostradistant, sense saber molt bé com ha d’actuar i què ha de fer. Cynthia, adopta un cop més, el rol de mare protectora; ara, envers en Maurice. Parla cap a ell com si fos un nen menut, tocant-li la panxa i fent-li calentones. Cynthia, indiscreta com és, qüestiona al seu germà petit sobre si serà tieta o no. Maurice canvia radicalment el seu rostre, deixant veure un posat seriós.

*Segons escena (55’11”- 57’)
En la següent escena escollida, apareix la Cynthia i la Roxanne. L’ interacció entre elles dues pren relleu al jardí de casa seva. La Cynthia comença el diàleg parlant del noi amb el que surt la seva filla, d’alguna manera amb la intenció d’indagar amb la preocupació de la protecció sexual. El nucli de la conversa apareix seguidament. Cynthia li pregunta si prenprecaucions a l’hora de mantenir relacions sexuals i quan podrà conèixer el noi en qüestió. La Roxanne està molt incòmoda, i provoca una resposta malsonant, està enfadada. Decideix dir que no el coneixerà mai.
La Cynthia insisteix, el monòleg d’ella segueix entorn els anticonceptius i criticant el xicot de la Roxanne. Ella rondina cada cop més, està molesta per com parla la seva mare. La discussióculmina quan la Roxanne decideix aixecar-se i entrar a dins de la casa. La Cynthia la persegueix disculpant-se per les seves desafortunades paraules. Apareixen les dues a una habitació del domicili, però tot i així, segueix parlant del mateix, inclús li diu a la Roxanne que en el cas que es quedés embarassada estaria disposada a cuidar del seu fill. La Roxanne, cansada ja, l’empenyen agressivamentcontra el llit.
En aquesta escena, la Cynthia adopta el rol de mare preocupada i responsable, fins arribar a una actuació forçada, pròpia d’una amiga íntima de la seva filla. La situació se li’n va de les mans. Està descontrolada, no pensa gaire el que diu i obliga, d’alguna manera, a la reacció violenta de la Roxanne. Al final de l’escena, la Cynthia se’n adona del que ha provocat i queda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Secretos y mentiras
  • Secreto, mentira, traición
  • Analisis de la pelicula secretos y mentiras
  • Ánalisis Pelicula Secretos Y Mentiras
  • PELÍCULA SECRETOS Y MENTIRAS
  • Secretos y mentiras
  • analisis secretos y mentiras
  • Frases de Mentiras y Secretos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS