Sector Secundari

Páginas: 10 (2361 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2015
1. Posa un exemple de producte elaborat fet amb els següents recursos naturals: ferro, bauxita, balena, vaques, ovella, blat, tomàquet i sardines.
Pont, finestres, vòmit de balena per fer perfums, llet, llana, arròs, salsa de tomàquet i escabetx

2. Cita 3 matèries primeres d’origen mineral no metàl·liques i 3 de metàl·liques.
No metàl·liques: sal, sofre, les roques industrials (granit,pissarra, marbre)
Metàl·liques: hematites (ferro), bauxita (alumini), or i plata (metalls preciosos)

3. Biografia de George Stephenson.
Va néixer al juny de 1781 en Wylam, Northumberland (Gran Bretanya). Fill d'un peó miner (1748-1810), en la seva infància va guardar vaques i no va aprendre a llegir fins als 18 anys. Posteriorment va treballar com sabater, sastre i rellotger. En 1804 va entrara les mines de Killingsworth en substitució del seu pare que s'havia quedat cec. Aviat es va destacar per una sèrie de pràctics invents. En 1810, un agricultor de la comarca li va ensenyar nocions de matemàtiques, de mecànica i biologia.
Va inventar una de les primeres llums de seguretat que es van usar en les mines, encara que va compartir el mèrit de la invenció amb el britànic Humphry Davy,que va crear un llum semblant per la mateixa època.
Els seus primers treballs en el disseny de la locomotora es van limitar a la construcció de màquines per transportar càrregues en les mines de carbó. En 1821 va construir una locomotora de vapor per al tren de Darlington- Stockton, que va ser l'única servible i fiable durant molt de temps. Però la primera locomotora havia estat construïda ja perRichard Trevithick en 1804, que no va donar resultat perquè circulava per carrils de ferro colat inadequats per al seu pes. En 1813 William Hedley havia construït així mateix una locomotora, anomenada "Puffing Billy", per a la mina de Wylam. Per tant, George Stehenson no pot ser considerat com l'inventor de la locomotora, però sí el pioner més reeixit del ferrocarril al començament del segle XIX.Sota la direcció de Stephenson es va inaugurar el 27 setembre 1825 entre Stockton i Darlington el primer ferrocarril obert al públic. El seu "Locomotion" es va col·locar al capdavant de 38 vagons carregats parcialment amb carbó i blat, si bé la majoria anaven proveïts de bancs per a unes 600 persones que havien acudit a la celebració. L'endemà va començar l'explotació regular amb el cotxe"Experiment", però que va ser remolcat per cavalls durant anys.
La construcció del ferrocarril de Liverpool a Manchester el 1829 va consolidar la seva fama per sempre. En Rainhill s'havia celebrat prèviament un concurs entre diversos models per veure quina era la locomotora millor i més ràpida. El plec de condicions estipulava que havia arrossegar el triple del seu pes a una velocitat de 10 millesangleses per hora i sense produir fum. The Rocket de George Stephenson i el seu fill Robert va sortir vencedora a remolcar el quíntuple del seu pes a la velocitat de 14-20 milles per hora. Aquest èxit es devia principalment a l'ocupació d'un tir forçat que millorava la combustió ia una major caldera amb tubs que produïa major quantitat de vapor.
A partir de llavors Stephenson va dirigir la construcciód'importants ferrocarrils a Anglaterra o construir màquines per als mateixos i per línies a Bèlgica, Holanda, França, Alemanya, Itàlia i Espanya.
Va morir de pleuresia a Chesterfield el 12 d'agost de 1848 a l'edat de 67 anys.
El Museu Ferroviari Stephenson en North Shields va ser nomenat en el seu honor i en el del seu fill, Robert Stephenson.


1. Tres maneres diferents d’aconseguirelectricitat: gas natural, hidràulica i eòlica
2. Diferència en energies renovables i no renovables: Les energies renovables sempre podrem gaudir d’elles i les no renovables arribarà el dia que ja no podrem disposar-ne per que s’hauran acabat.
3. Pros i contres d’energies alternatives: Com a bé tenim que son renovables i n’hi ha molta i com a contra que la seva intensitat és diferent segons el lloc i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sector Secundario
  • Sector secundario
  • el sector secundario
  • Sector Secundario
  • sector secundario
  • sector secundario
  • Sector Secundario
  • sector secundario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS