Segon tractat sobre el govern civil

Páginas: 3 (567 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
John Locke va ser un empirista britànic del segle XVII que va escriure l’obra “Second Treatise of Civil Government” (Segon Tractat sobre el Govern Civil) que va ser publicada l’any 1690. Va decidirescriure aquesta obra per assignar una justificació ideològica a la Revolució Gloriosa de l’any 1688, al mateix temps justificant la rebel•lió de la burgesia (concretament dels “whigs”) davant delpoder absolut de Jacob II. L’obra de Locke és, sens dubte, la clau de la Història de la Filosofia, que va assentar les bases del pensament liberal i, per tant, les de l’Estat modern. Un altre punt moltdestacable d'aquest filòsof és la seva anticipació a la Il•lustració i a la resta de revolucions liberals a Europa, ja que cal recordar que la publicació d'aquest llibre es va produir gairebé un segleabans que tingués lloc la Revolució Francesa (1789). Entrant ja en els plantejaments de Locke, es pot dir de la seva teoria política que és completa, doncs abasta des del primitiu estat de naturalesai la formació de les societats fins als supòsits en els quals seria possible la seva dissolució, passant per l'explicació del seu desenvolupament, en el qual és la majoria qui governa, després d'haverestat cedits els poders de tots els membres que la formen: legislatiu, executiu i federatiu.
En conclusió; rebutjades les tesis de l'origen diví o hereditari del poder, així com el que pogués serfruit de la força o la violència, John Locke se centra, en aquest segon tractat, en la cerca i formulació d'una tercera teoria que expliqui, de manera més convincent, el veritable origen del govern idel poder polític.
Segons Locke, el poder polític es fonamenta en la pròpia naturalesa humana, sent la llibertat i la igualtat les seves dues bases essencials.
La raó i l'equitat són les reglesbàsiques que han de regular les relacions humanes, i elles són les que exigeixen que, d'alguna manera, l'infractor de la llei natural sigui castigat de forma adequada, amb la finalitat, sempre, de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Segon tractat sobre el govern civil
  • Locke, segon tractat sobre el govern civil
  • Qüestionari Locke: Assaig sobre el govern civil
  • Assaig Sobre El Govern Civil
  • TREBALL LLATI SEGON TRIUMVIRAT GUERRA CIVIL
  • Esayo sobre proteccion civil
  • Sobre derecho civil
  • Análisis Sobre La Responsabilidad Civil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS