Segona part Laura a la ciutat dels Sants

Páginas: 4 (820 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
Llengua Catalana i literatura

SEGONA PART de LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS Miquel Llor
La segona part del llibre comença amb el contacte que tenen Pere Gifreda, el nebot del mossèn del poble,amb Laura, que podríem dir que tenen amor a primera vista. Intenten evitar-ho i no fer-ho visible, ja que Laura es una dona casada, i no seria correcte per la seva part, que aquesta s’enamorés d’unaltre home. Teresa, la cunyada de Laura, s’adona que aquesta té una relació d’amagades amb Pere, fet que li molesta , ja que ella a estat enamorada des de sempre d’ell. Així que Teresa decideix fercorre el rumor per a tot el poble perquè d’aquesta manera fer impossible la seva relació, fins que la veu arriba al mossèn que li demana a Pere que deixi de veure a Laura, que es una dona casada i alseva obligació, es oblidar-la.
A partir d’aquell fet, es deixen de veure, i no saben res un de l’altre. Teresa es dona conte que la seva obligació es estar amb Tomàs, així que li dona una segonaoportunitat per estar junts, tot i que ella desitjar estar amb Pere.
Passen els dies a Comerquinal, i Laura no esta com abans. Un dia la germana de l’oncle Joanet, és a dir, la tia Madrona mor. Es en aquellmoment en que es tornen a veure Laura i Pere, en el enterrament. Laura no esta còmode, te la sensació d’estar desplaçada de tot el poble, ja que tothom la mira amb cara de desprisi, Laura decideixmarxar. El que no sap Laura es que Pere la segueix sense que ella se’n adoni compte.
Al trobar-se, Pere finalment li confessa a Laura que l’estima, i la besa a la galta. Laura al no esperar-se aquestretrobament, s’espanta i fuig corrents amb por de que alguna persona del poble els hagui vist. Tan sols arribar a casa Laura, discuteix amb la seva cunyada perquè aquesta els a vist com marxaven junts.Teresa com a venjança li proposa a Tomàs que marxin una temporada a Aulines, Laura sent que si es nega serà delatada, així que accepta la proposta.
Al cap d’uns dies, tornant al poble, on Laura es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS