Selección de personal

Páginas: 6 (1459 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2014
1. DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS DE SELECCIÓ


- Demanda En la demanda és important descriure el tipus d’entitat que vol contractar a la persona, característiques de la persona contractada, quina formació necessita, quines tasques portarà a terme...
- Descripció Lloc de Treball (DLT)  El mètode utilitzat per recollir, estudiar i ordenar la informació existent respecte a un lloc de treball concretés l’anàlisi de feines, del que s’obté informació per seleccionar, orientar i per altres funcions organitzatives de l’empresa.
- Oferta de treball  És important per saber quin és el treballador que busquem, ja que si el perfil no està ben seleccionat el treballador no serà l’adient
- Fonts de reclutament  El reclutament consta d’un conjunt de procediments destinats a atraure diferentscandidats potencialment qualificats i capaços d’ocupar un lloc de treball en la organització. És un sistema de informació mitjançant el qual l’empresa divulga i ofereix al mercat de Recursos Humans oportunitats de feina segons les seves necessitats. El reclutament precedeix a la selecció i la condiciona, ja que predetermina la qualitat i quantitat dels candidats disponibles. També podríem dir, que elreclutament és una activitat de divulgació, per cridar l’atenció.
- Criva curricular  El temps de la criva curricular és molt important per no perdre el temps. És a dir, per decidir quins currículums ens criden l’atenció i quins perfils serien idonis per cobrir el lloc de feina i deixar de banda aquells que no compleixen tots els requisits demanats o que no són idonis per cobrir el llocd’orientador escolar en aquest centre específic.
- Preselecció  És un procés negatiu en la selecció de personal, ja que el seu objectiu és filtrar la població reclutada, eliminant les candidatures poc interessants o las que no s’ajusten als requeriments del lloc de treball. Aquesta fase es realitza basant-se en la documentació aportada. Hi ha tres grups de dades a tenir en compte per la preselecció:Excloents (mèdics, advocats), valorables (experiència) i indicatius.
- Tècniques de selecció  La selecció és una activitat d’opció, decisió, de classificació, que consisteix en escollir entre candidats reclutats aquell que tingui millors probabilitats d’ajustar-se al càrrec o lloc de feina vacant i de mantenir o augmentar la eficàcia o l’acompliment de la feina. Per tant, es poden portar a termediferents tècniques de selecció com per exemple: tests psicològics, proves de coneixement o capacitats, tècniques de simulació... per tal de poder fer una bona selecció dels nostres candidats.
En el nostre cas específic, per tal de seleccionar a un bon orientadors escolar que compleixi amb tots els requisits del centre educatiu, portarem a terme diferents tests psicotècnics, una tècnica desimulació i finalment l’entrevista basada en les competències.
- Informe dels candidats  Aquí parlaríem de l’avaluació dels candidats, és l’etapa clau i més delicada de l’entrevista, ja que s’analitzen les dades recollides al llarg del nostre procés per tal de poder pronosticar l’adequació al lloc de feina de les persones seleccionades. Aquesta interpretació s’ha de fer tenint en compte lesexigències del lloc de feina, els objectius de l’empresa i les del candidat. Per tant, s’ha de realitzar un Informe d’avaluació on s’interpretin les dades significatives i s’emeti un judici d’avaluació sobre els factors exigits per el lloc de treball.
- Tancament  Aquí estaríem parlant de decidir quina o quines persones són les més indicades per el lloc de feina, i de tancar el nostre procés de seleccióamb les persones més idònies per treballar d’orientador escolar en el centre d’educació privat.
- Procés d’Acollida  Una vegada el treballador està contractat ha de passar per un període de prova fins que la seva vinculació amb la empresa estigui ben definida i tot funcioni correctament.
-
- . TÈCNIQUES DE SELECCIÓ
Com ja he explicat anteriorment, podem trobar diverses tècniques de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Selección de personal
  • Selección De Personal
  • Seleccion De Personal
  • SELECCIONAR PERSONAL
  • Seleccion De Personal
  • seleccion de personal
  • Seleccion de personal
  • Selección del Personal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS