Selectiu Setembre 2012

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
1-

a)
El tema d'aquest text és la invalidesa d'algunes tradicions, que hui en dia seguixen en la nostra societat pel simple fet de ser tradcions, tot i que careixen de sentit.

Respecte a lesparts bàsiques del text, l'estructura textual, se trata de una extructura narrativa que es dividix en 2 parts: En el plantejament (l.1-11) el protagonista descobrix a la noia dormida i es posa a ferles coses que dicta la tradició en aquests casos, mentre s'imagina com cambiarà la seua vida d'acord amb les prediccions que asegura la tradició.
Passant al nus (l.12-18), mentres el protagonistaseguix endevant amb la tradició, ocurreix un fet inesperat: un altra noia, en les mismes condicions que la primera.
Com podem apreciar, es trata d'una estructura interesant, que manca d'un desenllaç:l'autor no determina el com termina la història, sino que pretén fer especular i reflexionar al lector amb un final obert.


b)
En la clarina de un bosc, un cavaller descobrix una bella noiaadormida. Pareix que ha estat ahí durant molt temps. El cavaller sap qué te que fer, i ho fa: besa a dona. Magicament aquesta es desperta, i es dona conta de qui és ella, on está i que deu de haber pasat ique deu de ser aquell home. Tant el cavaller com la noia están feliços d'haberse encontrat. El cavaller s'imagina la vida que li espera amb aquesta dona. Aleshores, metre l'home ajuda a la doncella alevantarse, descobrix que un poc mes lluny hi ha un altra noia, adormida, en les mismes condicions que la anterior i igual de bella.


c)
Es tracta d'un text narratiu. En el text hi ha prestentstrets d'aquesta tipologia, com hara un narrador omniscient extern, elements adverbials de espai per a situarnos ("Al mig d'una clarina") i la presencia de plantejament i nus.


d)
Observem unlocutor/narrador en 3a persona del singular. Hi ha presents un personatge/enunciador: el cavaller, la veu del qual s'introduix indirectament en forma de monòleg interior.



2-

a)
1. seu: Tancada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MONSERRAT ROIG SELECTIU
  • Examens Setembre Resum Castella
  • Examen 3R Eso De Setembre
  • ACTIVITATS SELECTIU QUÍMICA
  • 2012
  • temes literatura valenciana selectiu
  • 2012
  • 2012

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS