selectividad historia del arte - biografía de los autores (CATALÁN)

Páginas: 9 (2183 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
BIOGRAFIES

NEOCLASSICISME I ROMANTICISME

Arquitectura

Església de la Madeleine  construïda per Pierre Alexandre VIGNON, un dels principals arquitectes neoclàssics de França, amb projectes com el Castell de Malmaison. Napoleó li va encarregar un temple laic dedicat a la Gloria dels soldats del Primer Imperi, però va acabar sent una església. Quan mor, el temple és acabat perJean-Jaques Marie HUVÉ (cúpules i decoració interior).

Escultura

Eros i Psique  Antonio CANOVA és l’escultor amb més èxit del Neoclassicisme. Va viatjar a Venècia on esculpeix amb vivacitat i naturalisme, al arribar a Roma s’influencia per les obres clàssiques. Treballa per a personatges importants com Napoleó, el duc de Wellington o Caterina de Rússia.

Pintura

El jurament dels Horacis Jacques-Louis DAVID, aprenent de Boucher, viatja a Itàlia on es rodeja de les obres clàssiques. Quan torna a París, és considerat el millor pintor neoclàssic i és nomenat acadèmic. Durant la Revolució Francesa, és considerat l’artista oficial, però després de la mort de Robespierre, és empresonat. També va pintar per a Napoleó, però després de la seva mort, es va exiliar a Brusel·les on va morir.La llibertat guiant al poble  Eugène DELACROIX, deixeble de Géricault, es centra el la copia d’obres del Louvre, com Rubbens. Quan coneix a Constable i a Gainsberough, la seva tècnica i color canvien. Decideix visitar el Marroc on descobreix la llum i el color i, al tornar a França, pinta murals a edificis públics.

El tres de maig de 1808  Francisco GOYA comenta a estudiar a Zaragoza, peròviatja a Itàlia on descobreix el Neoclassicisme. Al tornar, pinta els frescos de la Basílica del Pilar i ingressa com a cartonista a la Real Fábrica de Tapices gràcies a Francisco Bayeu. A Madrid, comenta a pintar retrats i Carles IV el nomena pintor de cambra. Desprès la Guerra del Francès, es va veure obligat a amagar-se a la Quinta del sordo on pinta les seves últimes obres.


DEL REALISME ALMODERNISME

Arquitectura

Torre Eiffel  Alexandre Gustave EIFFEL es va graduar a l’escola d’arts de París i es va especialitzar en les construccions metàl·liques. Funda l’escultora Eiffel et Cie. I és el pioner a l’hora de considerar l’aerodinàmica de les construccions. Va construir construccions de ferro com ponts o la torre que porta el seu nom i que s’ha convertit en el símbol de París ide França.

Magatzems Carson, Pirie, Scott Louis SULLIVAN va ser el major exponent de l’Escola de Chicago. Va estudiar arquitectura a Massachusets i París, on va rebre influència del Modernisme. La seva activitat professional comença a Boston i després a Chicago on treballava amb estructures de ferro que li permetien aprofitar al complert l’espai de l’edifici, inaugurant els primers gratacels dela ciutat.

Palau de la Música Catalana  Lluís DOMÈNECH i MONTANER es va llicenciar en arquitectura i va construir diversos edificis a l’Eixample de Barcelona. Va esdevenir un dels grans representants del modernisme, combinant integració i decoració. També es va dedicar a la política, arribant a ser diputat a les corts de Madrid.

Casa Milà (La Pedrera)  Antoni GAUDÍ és el màxim exponentdel modernisme català. Va estudiar arquitectura a Barcelona, on el van catalogar de boig o geni, i va treballar majoritàriament per al seu mecenes Eusebi Güell, construint diversos edificis a Barcelona i la seva rodalia.

Escultura

El pensador  Auguste RODIN va ser un dels escultors més influents de l’Impressionisme. Va tenir un inici artístic difícil, ja que no va entrar a l’escola d’arts.Va viatjar a Itàlia on va es inspirar de Donatello i Miquel Àngel. Al tornar a França, va aconseguir reconeixement gràcies a la seva participació en salons.

Els primers freds  Miquel BLAY va començar com a dibuixant i va marxar a París i a Roma on va rebre diversos premis internacionals. Al tornar a Madrid, va abandonar el Modernisme per centrar-se en una escultura realista. Va ser nominar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de España Selectividad Català
  • Biografias De Autores De Arte Mexicano
  • Historia del arte selectividad
  • Biografias de Autores
  • Biografía del autor
  • Biografías De Autores
  • Biografias de autores
  • biografía de autores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS