semana santa

Páginas: 3 (666 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014
TOTS SANTS
1. Introducció: orígens de la festa. A quina època es remunta aquesta celebració?
Tots Sants és la festa dedicada a la memòria dels avantpassats. Actualment és una festa vinculada a lacelebració de la castanyada, però és una festa cristiana , l'origen de la qual es remunta en els temps anteriors al cristianisme. La festa es remunta del segle XV dC al segle XXI dC .
2. Quinarelació té la festa dels morts amb el cicle anual de la natura?
La relació que té la festa dels morts amb el cicle de la natura, és que, cau en un temps de transició, perquè es diu que després de l’estiula natura entra en un període de mort aparent, pel fet de els arbres perden les fulles i les flors no solen créixer.
3. Què celebrem  per Tots sants?  i pel Dia dels difunts?
Per tots sants escelebra el record cap als avantpassats, i pel dia dels difunts els records de tots els morts. Aquestes festes tenen una relació, és que una se celebra el dia 1 de novembre (Tots Sants) i l’altra el 2 denovembre (Dia dels difunts), es diu que el dia 1 els vius visiten als morts i el dia 2 els morts visiten als vius.
4. Quin paper es creia que tenien els avantpassats difunts? Com els retien homenatge?Es creia que les animes dels difunts anaven capa a les seves antigues cases un dia i per a retir ’homenatge s’anava al cementiri a decorar les tombes amb flors.
5. Què es creia que era elpurgatori?
Es creia que el purgatori era el lloc on les ànimes no condemnades a penes eternes havien de purgar pecats abans de pujar definitivament al cel.


6. En què consistien i a on es feien les rifesde panellets?
Els panellets consisteixen en un producte de rebosteria, fet a partir d’ametlla, sucre i rovell d’ou. Les rifes d’aquests eren pròpies de les ciutats, i estaven organitzats perestabliments.
7. Qui era Joan Amades? Per què és tan important?
Joan Amades era un destacat etnòleg i folklorista català, que treballava a l’arxiu municipal de història de Barcelona. Aquest personatge és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • semana santa
  • Semana Santa
  • SEMANA SANTA
  • Santo de la semana
  • Semana Santa
  • semana santa
  • SEMANA SANTA
  • semana santa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS