Seminari1 Dret sindical I

Páginas: 3 (550 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015
Laura Carral Casado
Dret sindical I
Seminari 1

CAS PRÀCTIC 1: CONVENIS NÚM. 87 I 98 DE LA OIT
Qüestió:
1.- Els membres de les Forces Armades podrien al·legar la regulació continguda en els Convenis87 i 98 de la OIT, per tal que els hi fos reconegut el seu dret d’afiliació? Perquè?

Segons la part de llibertat sindical del conveni 87, article 2 els treballadors i els empresaris tenen dret aconstituir i a afiliar-se a qualsevol organització. En l’article 9 regula la llibertat que te la legislació nacional a determinar fins a quin punt poden les forces armades i la policia gaudir de lesgaranties previstes en aquesta llei.
Per tant i d’acord amb el conveni 87 l’estat espanyol te llibertat per determinar si les forces armades i la policia poden o no gaudir del dret de llibertatsindical.
De la mateixa forma passa al conveni 98 el qual tracta sobre el dret de sindicalització i de negociació col·lectiva. L’article 1 d’aquest conveni regula el dret a la protecció contra els actes dediscriminació a la llibertat d’afiliació. En aquest cas la legislació nacional també te plena llibertat per regular com afecten aquestes garanties a les forces armades.
A la Llei orgànica de llibertatsindical a l’article 1.3 queda regulat aquest àmbit de forma que les forces armades no tenen dret a exercí la llibertat de sindicalització i d’afiliació.

D’acord amb el que està disposat en lalegislació vigent, les Forces Armades no podrien al·legar que se’ls ha vulnerat el seu dret a afiliació segons Llei orgànica de llibertat sindical, ja que aquests convenis als que fan referencia (convenis87 i 98) com hem vist donen plena llibertat a l’estat membre a regular aquest àmbit en el seu territori.

CAS PRÀCTIC 2: Directiva 2002/14/CE sobre informació i consulta dels treballadorsQüestions:
1.Quina és la relació entre la llei modificadora 38/2007, de 16 de novembre, i la Directiva 2002/14/CE sobre informació i consulta dels treballadors?
La relació de la llei modificadora i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dret I Infermeria
  • temario derecho sindical I
  • Practica Dret Financer i Tributari
  • Mercat de treball i el dret laboral
  • Dret a la llibertat ideològica, religiosa i de culte
  • Dret Administrtiu I
  • dossier dret i ciutadania
  • Dret Administratiu I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS