seminario blanquerna comunicación

Páginas: 7 (1673 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
Universitat Ramon Llull
Facultat de Comunicació Blanquerna














Seminaris de primer curs

actitud universitària, rigor discursiu, domini expressiu



















Dossier de benvinguda

Curs 2014-15


Què és un seminari

A la Facultat de Comunicació Blanquerna, hi trobareu assignatures de tres formats diferents: els Grups grans, lesUnitats formatives i els Seminaris. Són dinàmiques diferenciades, adequades a un nombre diferent d’estudiants.
El Seminari és, formativament, el format central de la Facultat. És l’assignatura a què dedicareu més hores presencials (5 hores i mitja cada setmana), i el que us exigirà una major dedicació fora de classe.
Orientativament, cada grup de Seminari el componen entre 12 i 14 estudiants i, com aequip de treball, cada grup du a terme un programa acadèmic d’exercicis i d’activitats, orientats a l’acció i a la reflexió. A pensar i a fer.
La professora o el professor que tindreu al Seminari serà el vostre Tutor o la vostra Tutora al llarg del semestre.

Els seminaris de primer

Al llarg del primer curs, doncs, participareu en dos Seminaris, que tenen continuïtat acadèmica, a l’entornde dos objectius generals:
· Consolidar una actitud universitària: de maduresa adulta i d’assumpció de responsabilitats acadèmiques i professionals, i
· Augmentar la capacitat de verificar i de resoldre el rigor discursiu (argumentatiu, narratiu) i el domini expressiu en textos i projectes de comunicació social.

El Seminari I, de setembre a desembre, està dedicat específicament al’Argumentació, principalment amb dinàmiques aplicades al Debat.
I el Seminari II, de febrer a maig, s’orienta sobretot a la comprensió i la pràctica de la Narració, tant pel que fa al llenguatge verbal com als llenguatges audiovisuals.
En tots dos Seminaris, es combinen activitats comunes de curs amb altres propostes específiques, que sorgeixen de la iniciativa de cada grup i que cada Tutora o Tutor organitzad’acord amb el seu criteri docent.
Per tant, tots cursareu els mateixos Seminaris de primer, i treballareu sabers i habilitats similars, però no hi haurà dos grups de seminari iguals: la vostra actitud i la vostra participació determinarà, en bona mesura, l’estil i la personalitat dels grups de què formareu part.
Actitud universitària

La Universitat és un entorn de comunicació formal,formalitzat.
Això vol dir que, com a societat, i actualitzant una tradició cultural humanística que s’ha demostrat beneficiosa, disposem d’uns valors compartits que ens diuen què és la Universitat i com s’hi han de fer les coses perquè siguin “universitàries”.
Conèixer i portar a la pràctica aquests valors, amb una actitud adequada, és un deure tant de l’alumnat com del professorat.
La preservaciód’aquests valors és l’única garantia possible del manteniment del valor social, i del reconeixement professional, que tindrà finalment la vostra formació universitària.

Alguns components d’una actitud universitària al Seminari

· Actuar des de la maduresa, amb autonomia personal: assumir la plena responsabilitat dels actes propis i de les seves conseqüències directes.
· Assumir i defensar elsdrets generals a la llibertat de pensament i d’expressió: assumir i defensar, com a marc ètic comú, la universalitat dels drets humans fonamentals.
· Fomentar un clima intel·lectual de respecte i confiança mutus: esforçar-se per la concòrdia o, si no, discrepar des de la cordialitat.
· Edificar les opinions pròpies i el debat d’idees sobre les bases del pensament crític: assegurar el rigorargumentatiu de les opinions.
· Mantenir sempre viva la curiositat sobre el món i sobre les representacions del món: estar alerta a la necessitat d’incorporar, quan calgui, noves claus d’interpretació per abordar la complexitat.
· Assistir (puntualment) i participar creativament en les sessions de Seminari: fer una escolta activa del que s’hi faci, i fer-s’hi present en primera persona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Seminario De Comunicación
  • EL Seminario- Tipo de comunicacion
  • Lectura de imágenes para SEMINARIO DE MEDIOS DE COMUNICACION
  • Analisi Blanquerna
  • Treball blanquerna
  • seminario x de comunicacion social
  • seminario y comunicación masiva
  • Blanquerna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS