Senderos de Gloria Treball

Páginas: 6 (1448 palabras) Publicado: 1 de junio de 2015




SENDEROS DE GLORIA










4t ESO B



1. “Senderos de gloria” és la personal visió del director Stanley Kubrick sobre un episodi real de la Primera Guerra Mundial. Què saps d'aquest conflicte? Busca informació i descriu el desenvolupament de la guerra al front francès, moment en que esta ambientada la pel·lícula.
La Primera Guerra Mundial o la Gran Guerra fou un conflicte bèl·lic que vatenir lloc a Europa i al Pròxim Orient entre 1914 i 1918. La política exterior, cada vegada més agressiva d'Àustria-Hongria, Rússia, i especialment Alemanya va originar el conflicte. El detonant de l'esclat de la guerra fou l'assassinat el 28 de juny de 1914 a Sarajevo, Bòsnia, de l'hereu al tron dels Habsburg, Francesc Ferran d'Àustria. Després de la declaració de guerra d'Àustria a Sèrbia el 28de juliol, la majoria d'estats europeus es van veure implicats en el conflicte. Rússia es va mobilitzar en suport de Sèrbia els dies 29 i 30 de juny. Alemanya va declarar la guerra a Rússia l'1 d'agost i a França el 3 d'agost. Dels 32 països beligerants, els principals països involucrats van ser, d'una banda, els anomenats «aliats»: França, l'Imperi Britànic, Sèrbia, l'Imperi Rus, els Estats Unitsi el Regne d'Itàlia, i de l'altra les «Potències Centrals»: l'Imperi Alemany, l'imperi Austrohongarès, l'Imperi Turc i Bulgària.
Finalitzà amb la signatura de l'Armistici de Compiègne l'11 de novembre de 1918, que establia la derrota de les potències centrals, provocada més per un desgast que impossibilitava la continuació de l'esforç militar que no pas per cap derrota militar.

2. “Senderos degloria” es constitueix en una crítica brutal a la lògica implacable de la jerarquia militar i l'horror de la guerra. Estudia i analitza el funcionament de l'exèrcit i els valors morals i ideològics que defensen els seus principals responsables. El consell de guerra que decideix la vida o la mort dels tres soldats acusats de covardia, ¿és just? Creus que fets similars als que relata la pel·lículapoden tenir lloc en l'actualitat?
Els soldats compleixen ordres, i els “jefes” a donar-les.
Els seus principis morals són lluitar per la seva pàtria, com demostrar la seva valentia per defensar el seu país que està en perill. Per ells el més important és la guerra sense importar les vides que es perdin.
Tres soldats són triats per a ser jutjats per la covardia de tot el regiment i pagar els errorsdels seus superiors. El consell de guerra no es just ja que els acusats són escollits per sort, i només ho fan per demostrar els altres soldats els que els hi pot passar si no compleixen ordres. A més, no deixen presentar cap prova per mostra la seva innocència i només els jutgen gairebé sense escoltar la defensa.
els oficials s’emporten tota la glòria de les victòries i amb l'excusa d'animar ales tropes, organitzen consells de guerra i judicis amb sentències absurdes ja dictades abans de començar. Aquesta brutal oposició entre els oficials i els soldats ens mostra una visió de l'exèrcit dividit de manera radical entre els dirigents i els dirigits, dos mons separats per grans diferències socials i ideològiques i entre els quals no hi ha cap mena de comunicació ni voluntat de diàleg.
Enl’actualitat, a Espanya no passa però en llocs d’Àsia i America Llatina segur que s’afusellen soldats encara que no crec que sigui per covardia.
Personalment, encara que soni estrany, jo estic d’acord amb la pensa de mort però si realment la persona s’ho mereix.

3. El títol original de la pel·lícula de Stanley Kubrick, així com també el de la novel·la de Humphrey Cobb en què es basa la història,prové d'un poema de l'escriptor Thomas Gray (1716 - 1771): "No permitáis que la ambición se burle del esfuerzo útil de ellos / De sus sencillas alegrías y oscuro destino; / Ni que la grandeza escuche, con desdeñosa sonrisa / los cortos y sencillos hechos de los pobres. / El alarde de la heráldica, la pompa del poder y todo el esplendor, toda la abundancia que da, / espera igual que lo hace hora...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SenDeros De Gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS