Senderos de gloria

Páginas: 5 (1176 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2012
Senderos de gloria

1. Tema i argument.


El tema de la pel·lícula es els problemes interns de l’exèrcit francès en plena Primera Guerra Mundial i l’injust afusellament de tres soldats francesos per covardia.


La pel·lícula comença amb l’encomanament de el general Broulard al general Mireau de una missió molt complicada, volia que l’exèrcit francès aconsegueixi la colina de lesformigues dels alemanys, era una operació molt complicada, ja que, els alemanys eren molt forts allà, però ho van intentar.


Li expliquen al coronel Dax la seva missió i ell al principi no volia realitzar l’atac, però finalment es veu obligar ja que li diuen que si ell no te la valentia de intentar-ho, com la van a tindre els seus soldats?
El coronel explica la missió als seus homes iper la nit van a fer un reconeixement del lloc que atacarien el dia següent, van un soldat, el cab i el tinent, es paren en un lloc on podien estar alemanys i manen al soldat a investigar la zona, en donar-se compta de que tardava molt, el tinent llença una granada per on s’havia anat el soldat i se’n va corrent per por, però el cab es queda i va a veure que havia provocat la granada i veu el seucompany mort, aquest li recrimina la seva actitud al tinent.
Arriba el dia de la batalla, i els francesos son apallissats pels alemanys, no poden avançar gens ni mica i això provoca que tornessin a les trinxeres, el general Mireau en veure que no avançaven ordena que les bombardegen, però finalment no es així. Els francesos es retiren de la batalla, i Mireau molt enfadat, convoca un consell deguerra.
En el Consell de guerra, son seleccionats tres homes, un de cada una de les tres tropes i aquets son finalment afusellats, el esforç del coronel Dax per salvar-los d’una mort segura no serveix per a res, la injustícia havia tornat a manar en la guerra.
El coronel Dax recrimina aquest acte al general Broulard i li diu que Mireau volia atacar el seus soldats per fracassar en l’atac,aquest li diu a Mireau que si es innocent que ho demostri en un consell de guerra. Broulard li ofereix el post de Mireau a Dax però aquest el rebutja dient-li que no volia el post, sinó la justícia per els seus soldats.


La pel·lícula termina amb una escena en que una noia alemanya canta en una cantina francesa, pels francesos, una cançó alemanya que entova els cors dels francesos, alprincipi insultaven a la noia perquè no volien res d’Alemanya, però quan comença a cantar amb tant sentiment no poden fer res més que admirar aquella veu amb tant sentiment que els recordava a les seves famílies. El coronel Dax observa orgullós als seus soldats després de veure com reaccionen.
2. Quina creus que es la raó principal de l’afusellament dels soldats?


L’exèrcit francès haviafracassat en el seu intent de aconseguir la colina de les formigues dels alemanys, i per la humiliació que havien rebut, agafen tres homes de les tres diferents tropes i son jutjats per covardia en el seu atac i els maten per que els altres homes “no baixin la guarda” i vagin a per totes en futurs atacs. Jo diria que els afusellaments son per un gest de ràbia per la derrota en aquella batalla amb elsalemanys.


3. Per què creus que el coronel Dax vol defensar els seus soldats?


El coronel Dax, encara que es un militar valent i eficaç, sap des de el principi que era un atac gairebé impossible i que tot l’exèrcit en general va tornar enrere perquè van veure la dificultat que produïa l’atac a la colina dels alemanys. El coronel, creia que no era just que afusellessin aquets tressoldats, ja que ell mateix pensava que intentar tomar la colina era quasi un intent suïcida, i lluita per aconseguir justicia, finalment no ho aconsegueix.


4. Quina responsabilitat té en els fets el general Mireau? I el general Broulard?


El general Mireau, en veure que l’atac va molt lent i que no avancen a res positiu, ordena als artillers que ataquin contra els seus propis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria
  • Senderos de gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS