SenDeros De Gloria

Páginas: 7 (1646 palabras) Publicado: 10 de abril de 2012
TREBALL SOBRE LA PEL·LÍCULA “SENDEROS DE GLORIA”


SENDEROS
DE GLORIA










1-Senders de glòria és la personal visió del director Stanley Kubrick sobre un episodi real de la Primera Guerra Mundial. Què saps d'aquest conflicte? Estudia i comenta el paper que van jugar França i Alemanya a partir del període conegut com "la guerra de trinxeres", moment en què està ambientada lapel·lícula

La Primera Guerra Mundial va ser el conflicte armat que va esclatar el 1914, entre les potències de la Triple Aliança (Alemanya, Imperi Austrohongarès, Itàlia) i la Triple Entesa (Anglaterra, França i Rússia). Aquest segon bloc va ser reforçat pels Estats Units des de 1917.
L'ambició de les potències imperialistes per controlar les millors colònies. Anhelaven posseir les riques fontsde matèries primeres i bons mercats per vendre les seves manufactures.
El 28 de juny del 1914 va ser assassinat l'Arxiduc Francesc Ferran, hereu de l'Imperi Austrohongarès quan visitava Sarajevo. El crim va ser comès per un grup nacionalista serbi anomenat "Mà Negra", enemic de l'expansionisme austríac als Balcans. En represàlia, Àustria-Hongria va declarar la guerra a Sèrbia. Llavors, Rússia vamobilitzar tropes per ajudar a Sèrbia, el que va provocar que Alemanya li declari la guerra a Rússia i la seva aliada França. Quan Alemanya va ingressar a Bèlgica per envair França, Anglaterra li va declarar la guerra.
Quan Alemanya va envair França es va iniciar la sanguinària batalla de Marne(setembre de 1914). Els francesos van contenir als alemanys, però aquests vanevitar replegar, iniciant-se així la cruenta "Guerra de les Trinxeres". El 1916, els alemanys van intentar prendre la fortalesa de francesa de Verdum, però també van fracassar. El mateix any, anglesos i francesos van aconseguir derrotar als alemanys a la batalla de Somme.
En el front oriental, Alemanya va atacar Rússia i la va derrotar en les batalles de Tannemberg i dels Llacs Masurianos. El1917, els comunistes russos van enderrocar el tsar Nicolau II i van signar el tractat Brest-Litovsk restablint la pau amb Alemanya. La retirada de Rússia va ser compensat amb la incorporació d'Itàlia i Estats Units al bloc de l'Entente.
Al març de 1918, Alemanya va llançar una ofensiva en el front occidental, però els anglo-francesos els van vèncer en la Segona Batalla de Marne, i amb l'ajuda de les tropes nord-americanes vanfer retrocedir als alemanys fins obligar-los a signar la seva rendició en el Armistici de Compiegne (11 de novembre de 1918).
Entre gener i juny de 1919 es van reunir els representants dels països que van participar en la guerra. Les potències vencedores van imposar dures condicions ales nacions derrotades. Per exemple Alemanya va haver de cedir Alsàcia i Lorena a França, i l'Imperi Austrohongarès esva desintegrar, donant origen als estats d'Hongria, Txecoslovàquia i Iugoslàvia.
A més, Alemanya va quedar obligada a pagar una milionària indemnització als vencedors, a limitar el nombre dels seus soldats i a no fabricar ni importar armament.
Un altre acord important va ser la fundació de la Societat de Nacions, organisme internacional que havia de garantir una pau duradora.


Després delsprimers moviments, els fronts es van immobilitzar. Al front occidental es van obrir trinxeres des de Suïssa fins al mar Nord i es va entrar en una fase dura de la guerra; fet que comporta nous aliats als dos fronts.
L’any 1916, els alemanys llancen una ofensiva per trencar el front francès, a la batalla de Verdum. Però els francesos van resistir.
L’any 1917 Rússia va signar la pau amb Alemanya ies van retirar de la guerra (Pau de Brest-Litovsk). Inicialment això afavoria els alemanys. L’any 1918, els alemanys van ser derrotats. L’alt comandament alemany va suggerir al kàiser que demanar la pau . L’11 de novembre del 1918 signà l’armistici. El kàiser Guillem II va partir cap a Holanda i a Alemanya es proclamà la República.
L’any 1919 es va inagurar a París una conferència per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria
  • Senderos de gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS