Senderos de Gloria

Páginas: 3 (537 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2014
SENDEROS DE GLORIA
Senderos de Gloria es una pel·lícula pertanyent al director de cine nord-americà Stanley Kubrick basada en una novel·la de Humphrey Cobb i amb una durada aproximadament de 86minuts a la gran pantalla.
Tot i que, Path of Glory, nom original de la pel·lícula, es datada del 1957, la trama argumental està ambientada al final de la Primera Guerra Mundial 1916-1917, en lastrinxeres i concretament en la Colina de las hormigas, territori francès. Tenint en compte el context històric podem encabir l’acció en la segona fase de la guerra coneguda com la guerra de posicions, onpredominaven els intents d’atac però sobretot les tàctiques defensives sempre dependents del adversari.
L’argument del film es basa en la conquista d’una part del territori estratègic alemany per partdels soldats francesos, els quals, dirigits pel general Mireau veuen com les forces flaquegen, els hi falten recursos i en definitiva no poden dur a terme ni d’una manera exitosa la missióencomanada. A causa d’això entra en joc el coronel Dax que davant la temptativa d’una repercussió pels reclutes que no han pogut avançar el territori, defèn a tres soldats que son acusats de covardia davantl’enemic, i per tant sotmesos a un destí fatal.
Podem analitzar i separar dos grans posicions dins el fil argumental que no només tenen a veure amb el conflicte - clarament observable- entre l’impericentral i França, si no que també podem assenyalar un conflicte intern entre els soldats i els caps o generals de la missió. Durant tota la trama hi ha un gran antagonisme ideològic entre els mateixoscomponent del bàndol; els soldats estan disposats a avançar, però no a qualsevol preu ja que són les seves vides les que estan en joc, en canvi els dirigents no els importa més enllà de la possibilitatde fer-se amb un altre victòria armada. Són dos mons totalment paral·lels els que es mostren. Els dirigents viuen en una esfera sofisticada aparentment apartada del costat més brut de la guerra i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS